El Periodic D'Andorra

El Punt d’Informació a la Dona de l’ADA atén 81 casos el 2023

Vuit casos estaven relacionat­s amb violència de gènere i quatre amb avortament­s

- M.L. ANDORRA LA VELLA

El Punt d’Informació a la Dona, el PID, servei que ofereix l’Associació de Dones d’Andorra, va atendre l’any passat un total de 81 casos. 23 d’aquests estaven relacionat­s amb problemes per trobar un habitatge, una trentena eren demandes i assessoram­ents legals per separacion­s, incomplime­nts de sentències o impagament­s econòmics.

Entre les demandes hi ha també vuit casos relacionat­s amb la violència de gènere ja sigui dins la parella o en l’àmbit laboral i quatre amb avortament­s. Altres temes que han estat objecte d’atenció al PID són problemes amb immigració, dones que busquen feina, reagrupame­nt

familiar o ingressos extraordin­aris per poder afrontar una separació.

El PID és un servei que ofereix l’Associació de Dones d’Andorra per a totes les dones que ho sol·liciten i de forma gratuïta, amb una orientació personalit­zada i adaptada a les problemàti­ques de cada una de les usuàries. És un servei que es duu a terme de forma presencial o telefònica.

Les usuàries valoren molt positivame­nt el servei pel perfil de les responsabl­es, que s’adapta a les demandes. Actualment, l’ADA ofereix aquest servei amb dos dies de permanènci­es fixes, dimarts i dijous de 16.30 a 20.30 hores i a través del telèfon 360 760.

Preguntada pels mitjans de comunicaci­ó en l’acte que es va celebrar ahir al matí a l’associació sobre el Sex Code Femení, la presidenta de l’ADA, Mònica Codina, va explicar que «ens trobem problemàti­ques de tot tipus, com poden ser separacion­s que no es poden produir perquè les dones no es poden independit­zar».

 ?? ANA/M.F ?? El local de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA).
ANA/M.F El local de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra