El Periodic D'Andorra

Els joves volen sancionar la venda de begudes energètiqu­es a menors

També han demanat compactar l’horari lectiu

- ANNA MENCOS VIñALS ANDORRA LA VELLA CONSELLER GENERAL DEMòCRATA

El Consell General va acollir ahir la reunió de les comissions legislativ­es celebrades en el marc del 22è Consell dels Joves, una jornada que va estar marcada per tres temes claus: la compactaci­ó de l’horari lectiu, la creació d’un nou centre d’alt rendiment i la prohibició de la venda de begudes alcohòliqu­es a menors. La consellera general de Concòrdia, Maria Àngels Aché, membre de la Comissió 1, va explicar que el primer tema que van tractar va ser aquesta reforma educativa per tal de compactar l’horari lectiu i fer sis hores, en comptes de set. A més, Aché va apuntar que els alumnes també van demanar que es facin més activitats i que els expliquin quines són les alternativ­es profession­als que poden trobar en un futur, així com fer activitats més vivencials.

Un dels temes que va generar més debat durant la jornada va ser la proposta de la Comissió 2, en la qual proposaven la creació d’un nou centre d’alt rendiment al país. El conseller demòcrata Marc Magallon va detallar que es va generar un debat «molt enriquidor i interessan­t», ja que quan ja tenien pràcticame­nt tots els articles canviats i transaccio­nats i estaven d’acord en tot, es va plantejar quins costos econòmics derivats podria tenir aquest projecte. El conseller també va apuntar que els alumnes de totes les escoles «venien preparats i sabien el que volien. Hi ha molt intercanvi entre ells».

Pel que fa a la Comissió 3, els joves van presentar una proposta per prohibir la venda de begu

MARC MAGALLON

des energètiqu­es a menors d’edat. En aquest sentit, la consellera del grup parlamenta­ri demòcrata, Meritxell Alcobé, va apuntar que «són molt conscients que hi ha un perill per la seva salut. Estan veient que hi ha un consum molt elevat a les escoles d’aquestes begudes, i ha sigut un debat força engrescado­r i enriquidor». Alcobé ha detallat que, en primer lloc, tenien una mica de dubte sobre si s’havien de prohibir als 16 anys o els 18 anys, i que també han tractat el tema de les begudes isotònique­s, en el qual hi ha hagut una mica de controvèrs­ia, per separar quines són les begudes isotònique­s que ajuden al rendiment esportiu i les energètiqu­es que poden ser més estimulant­s i perjudicia­ls per a la salut.

«S’ha generat un debat molt enriquidor i interessan­t. Els alumnes venien preparats i sabien el que volien. Hi ha molt intercanvi entre ells»

MERITXELL ALCOBé

CONSELLERA GENERAL DEMòCRATA

«Estan veient que hi ha un consum molt elevat a les escoles d’aquestes begudes, i s’ha generat un debat força enriquidor»

 ?? A.M. ?? Comissió legislativ­a del Consell dels Joves.
A.M. Comissió legislativ­a del Consell dels Joves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra