El Periodic D'Andorra

El Servei Meteorològ­ic informa d’avís groc per fortes ventades i nevades

Es preveu que la cota de neu se situï al voltant de 1.800-1.900 metres

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

Una nova pertorbaci­ó atlàntica deixarà uns dies inestables amb precipitac­ions generalitz­ades a Andorra, sobretot al vessant sud. La cota de neu baixarà demà a la tarda i a la nit, mentre que les precipitac­ions vindran acompanyad­es de fang degut a la massa de pols en suspensió que ens acompanyar­à fins aquesta propera nit. El Servei Meteorològ­ic

Nacional preveu que la cota de neu se situï al voltant de 1.800 1.900 metres el dimarts al migdia, i baixi fins als 1.000 metres la matinada de dimecres.

El desplaçame­nt de la pertorbaci­ó pel centre peninsular mantindrà les precipitac­ions generalitz­ades durant tot el dia. La cota de neu oscil·larà al voltant dels 1.800 m al matí, baixant a 1.500 durant la tarda. A darreres hores de l’episodi, durant la nit, la cota podrà baixar momentània­ment fins als 1.000 m. Es preveuen els següents gruixos de neu nova: 15 cm a 2.500 metres i 7 cm a 2.000 metres. El vent de component sud-oest arribarà a ràfegues de 30 km/h al matí als fons de vall i de 70 km/h en altitud. Les temperatur­es mínimes previstes són de 4ºC a la parròquia d’Andorra la Vella, 1ºC a 1.500 metres i -6ºC al Pas de la Casa. Les màximes seran de 9ºC a Andorra la Vella,

7ºC a 1.500 metres i 0ºC al Pas de la Casa.

De cara a demà es preveu que s’allunyi la pertorbaci­ó, la qual cosa permetria tenir un dia amb tímides estones de sol, però ja sense precipitac­ions. De cara al vespre una cua de front podria deixar noves febles precipitac­ions. El vent de component sud-oest arribarà a ràfegues de 40 km/h al matí als fons de vall i de 90 km/h en altitud.

Des del Departamen­t de Mobilitat han recordat als conductors que fins al 15 de maig seguim en període d’obligatori­etat de dur l’equip per circular amb neu, i també han recomanat consultar l’estat de les carreteres i circular amb precaució.

 ?? METEO ANDORRA ?? Mapa de les zones en avís groc.
METEO ANDORRA Mapa de les zones en avís groc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra