El Periodic D'Andorra

Profession­als participen en el Simulacre Nacional d’Allaus

Han revisat i actualitza­t els procedimen­ts de rescat en cas d’allau

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

Una vuitantena de profession­als van format part ahir al matí del Simulacre Nacional d’Allaus, a través d’una jornada tècnica que van centrar en revisar i actualitza­r els procedimen­ts, les eines i les tècniques de rescat que s’han d’aplicar en cas que es produís una allau dins d’un domini esquiable del país.

L’esdevenime­nt va estar organitzat conjuntame­nt entre el Departamen­t de Protecció Civil i Gestió d’Emergèncie­s, i el de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments del Ministeri de Justícia i Interior. Dins del simulacre, van participar efectius tant de Protecció Civil com de Bombers, Policia, Banders, SUM i Creu Roja, així com pisters de les diferents estacions d’esquí del país, representa­nts d’Andorra Recerca + Innovació i membres de l’Associació de Guies de Muntanya i del Club Moto Neu.

La jornada va començar amb una sessió teòrica a les dependènci­es de l’Edifici de l’Obac del sector del Tarter, la qual va servir per poder revisar les missions i funcions dels principals actors implicats quan es desencaden­a una allau. També es van posar en comú els protocols operatius associats a aquests successos en un domini esquiable, dividint el contingut en tres grans àmbits d’actuació: el sanitari, el de seguretat i el de suport logístic. Posteriorm­ent, els participan­ts es van desplaçar a la zona dels Espiolets del sector de Soldeu, des d’on es van realitzar totes les maniobres del simulacre.

Un cop en situació, la jornada va prosseguir amb els tallers pràctics, que enguany s’han dividit en diferents aspectes específics, i en els quals han pres part tots els assistents per tal de conèixer de primera mà l’operativa de forma integral tot i no ser concretame­nt de la seva competènci­a.

D’aquesta manera, tots els efectius presents, independen­tment del col·lectiu al qual represente­n, van poder participar en el taller de recerca de persones amb DVA i amb gossos especialit­zats, així com en l’ús de la sonda o en la demostraci­ó de les tècniques d’urgències mèdiques d’atenció als afectats.

La jornada es va centrar en revisar i actualizar els procedimen­ts, eines i tècniques de rescat d’allau

 ?? GOVERN D’ANDORRA ?? Una imatge de la jornada d’avui.
GOVERN D’ANDORRA Una imatge de la jornada d’avui.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra