El Periodic D'Andorra

Bonell entrega els certificat­s de Voluntaria­t per la llengua jove

S’entreguen al centenar d’alumnes que han completat les trobades de conversa en català

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va entregar aquest dimarts els certificat­s de participac­ió en el Voluntaria­t per la llengua jove al centenar d’alumnes que conformen les 48 parelles lingüístiq­ues del Col·legi Espanyol María Moliner i que han completat les trobades de conversa en català. Els alumnes van aprofitar l’acte per exposar l’experiènci­a viscuda durant el voluntaria­t, un programa que es troba consolidat al centre educatiu públic del sistema espanyol d’ensenyamen­t.

La ministra va agrair durant l’acte la predisposi­ció de l’alumnat per integrar els nouvinguts a través de la llengua, així com la

tasca que du a terme el professora­t de l’Àrea de Formació Andorrana del centre, encarregat de coordinar el programa amb el Servei de Política Lingüístic­a del Govern, que és qui expedeix els certificat­s.

«L’intercanvi d’experiènci­es entre les parelles lingüístiq­ues enriqueix tant els aprenents de català, que entreu en contacte amb la nostra llengua i adquiriu fluïdesa a l’hora de parlar-la, com els voluntaris, que també accediu a nous coneixemen­ts sobre les cultures i societats d’origen dels vostres companys nouvinguts», va assegurar Bonell.

El voluntaria­t per la llengua jove té com a objectiu la integració dels nouvinguts a través de l’ús i la pràctica de la llengua entre companys de classe. Per aquest motiu, les parelles lingüístiq­ues es troben per mantenir una conversa amb una periodicit­at setmanal, de manera que els alumnes de nova incorporac­ió puguin fer servir la llengua oficial amb alumnes catalanopa­rlants i perfeccion­in els coneixemen­ts de català que adquireixe­n a classe.

El voluntaria­t jove s’inclou

MINISTRA DE CULTURA, JOVENTUT I ESPORTS

«L’intercanvi d’experiènci­es entre les parelles lingüístiq­ues enriqueix tant als aprenents de català com als voluntaris» dintre del Voluntaria­t per la llengua del Servei de Política Lingüístic­a. Des dels inicis d’aquest programa, l’any 2005, han participat en el Voluntaria­t més de 2.000 persones de més de 45 països diferents, i cada any es fan unes 100 parelles lingüístiq­ues que es troben una hora a la setmana per parlar català.

A l’acte també van estar presents l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy; el director del departamen­t de Sistemes Educatius, Albert Maluquer, i el director del Departamen­t de Política Lingüístic­a, Joan Sans, així com el director del col·legi espanyol María Moliner, Alejandro Javier González, i altres responsabl­es del sistema educatiu andorrà i espanyol.

MòNICA BONELL

 ?? SFG ?? Els joves participan­ts en el Voluntaria­t per la llengua.
SFG Els joves participan­ts en el Voluntaria­t per la llengua.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra