El Periodic D'Andorra

La Batllia decreta la fallida de BPA i nomena l’AREB com a administra­dora judicial

La jurisdicci­ó busca la transparèn­cia financera enmig de canvis bancaris significat­ius

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

La Batllia ha pres una decisió rellevant en relació amb la banca andorrana, específica­ment amb la societat Banca Privada d’Andorra, SAU. En una resolució emesa el 20 de març de 2024 i que es va publicar ahir al BOPA, s’ha decretat la cessació de pagaments i la fallida d’aquesta entitat bancària. La data establerta per a la cessació de pagaments i fallida retrocedei­x als 18 mesos anteriors a la resolució judicial.

A més, al document, publicat ahir dimecres, s’exposa també que la Batllia ha designat l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) com a administra­dora judicial dels béns i drets relacionat­s amb aquesta situació. Per aquesta mateixa raó, l’AREB té com a responsabi­litat dur a terme les operacions previstes en el marc del Decret de cessació de pagaments i fallida, datat el 4 d’octubre de 1969. Així, és rellevant recordar que l’AREB és l’organisme designat per la Batllia per actuar com a administra­dor judicial en el procés de cessació de pagaments i fallida de Banca Privada d’Andorra (BPA). I també exerceix un paper clau com a organisme encarregat de gestionar i supervisar el procés de fallida de Banca Privada d’Andorra, en compliment de la decisió judicial emesa per la Batllia.

Aquesta decisió implica un moment crític per al sector bancari del país. La situació financera dels bancs andorrans s’ha vist afectada per diversos factors, incloenthi la crisi econòmica global i els canvis en el panorama internacio­nal. Aquesta resolució judicial també destaca la importànci­a dels creditors en presentar els justifican­ts dels seus crèdits als administra­dors judicials en un termini de 30 dies hàbils des de la publicació, per tal de verificar-los i establir-ne la relació correspone­nt.

La decisió judicial ha generat un impacte significat­iu en el sector bancari andorrà, posant de manifest la necessitat d’una supervisió més rigorosa i d’un reajustame­nt enfront dels reptes actuals. La publicació d’aquesta resolució al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra subratlla la transparèn­cia i l’obertura en el procés, donant visibilita­t als passos que s’estan prenent per abordar aquesta situació complexa.

La data establerta per a la cessació de pagaments i fallida retrocedei­x als 18 mesos anteriors a la resolució

 ?? MARICEL BLANCH ?? L’entrada de l’AREB.
MARICEL BLANCH L’entrada de l’AREB.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra