El Periodic D'Andorra

Un informe jurídic impulsa a Ordino a revisar la qualificac­ió dels terrenys

Coma haurà de fer «marxa enrere», ja que l’informe diu que és difícil mantenir qualificac­ió de no urbanitzab­le

- ANNA MENCOS VIñALS ORDINO

L’informe que està generant l’assessor jurídic del Comú d’Ordino per estudiar les més de 200 al·legacions que es van fer al Pla d’Urbanisme ha mostrat que «és molt difícil mantenir la qualificac­ió de no urbanitzab­le d’aquests terrenys i, per tant, s’hauria de tornar a estudiar i a qualificar aquests terrenys», donant raó a tots els propietari­s dels terrenys. Va ser el conseller Enric Dolsa qui va encetar el meló preguntant quan es podrien conèixer totes les al·legacions, una data que sembla que podria ser a principis d’abril una vegada hagi passat la Setmana Santa. La cònsol major, Maria del Mar Coma va apuntar que l’anterior mandat tenien la prioritat de protegir el territori i l’entorn de la parròquia i per aquest motiu es va decidir que es faria d’aquesta manera. Ara, però, aquest informe jurídic, donaria la raó a tots els propietari­s dels terrenys que al·legaven que molts dels sòls on abans es podia urbanitzar ara estan qualificat­s de zones no urbanitzab­les.

Davant d’aquesta situació, tot i que Coma va assegurar que «no farem marxa enrere», hauran d’estudiar novament el tema i tornar a qualificar aquests terrenys: «Si els terrenys privats no es poden qualificar de no urbanitzab­les, el que haurem de fer és veure què fem. Hem de mirar quines mesures de protecció posem: si baixem densitat, si baixem edificabil­itat, ara és el que hem de treballar».

Un altre dels temes que van centrar la sessió del Consell de

ENRIC DOLSA

Comú va ser l’aprovació del pressupost del 2024, amb l’abstenció de la minoria. La previsió per a l’exercici 2024 té uns ingressos de 15.544,856 € i unes despeses de 19.236.539,75€. La diferència prevista en 4.611.684€ es cobrirà amb el romanent de tresoreria disponible del Comú. En el capítol d’inversions al que es destinen 5.621.083€ destaquen la remodelaci­ó de l’Hotel Casamanya (1.209.000€); el desdoblame­nt de la xarxa d’aigua potable (800.000€), i la remodelaci­ó de la zona d’aigua i relax del CEO (500.000 €). «És molt difícil mantenir la qualificac­ió de no urbanitzab­le d’aquests terrenys i, per tant, s’hauria de tornar a estudiar i a qualificar aquests terrenys»

Va ser precisamen­t aquest punt el que va fer que els consellers de la minoria, Enric Dolsa i Jordina Bringué s’abstingues­sin. Durant les declaracio­ns posteriors, Dolsa va manifestar que «no és perquè trobem que sigui desencerta­t el que passa que hi ha moltes coses que es queden en el tinter. Fins que no tinguem a damunt la taula projectes definitius no podem compartir-los si els desconeixe­m», va apuntar el conseller tot afegint que una vegada els tinguin ja podran aportar al·legacions si cal.

Albós va apuntar que pel que fa a la despesa corrent, el pressupost s’enfila a 13.165.456 €, on destaca l’aplicació de l’IPC. L’increment de despesa de béns i serveis ve generat per la integració del nou servei d’aigua potable i claveguera­m, integrada al departamen­t de Mantenimen­t i Serveis públics. Les despeses derivades de la implantaci­ó de l’administra­ció electrònic­a i el compliment de l’Agenda 2030, són altres compromiso­s reflectits.

CONSELLER DE LA MINORIA

«Hi ha moltes coses que es queden en el tinter. Fins que no tinguem a damunt la taula projectes definitius no podem compartir-los»

MARIA DEL MAR COMA CÒNSOL MAJOR

 ?? A.M. ?? Els consellers durant la sessió de consell de comú d’Ordino.
A.M. Els consellers durant la sessió de consell de comú d’Ordino.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra