El Periodic D'Andorra

L’Energètica es fixa en FEDA per implantar els seus objectius

Catalunya i Andorra busquen vies de col·laboració

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

El president de l’Energètica, Ferran Civit, es va desplaçar ahir a Andorra per mantenir una reunió de treball a FEDA. El màxim responsabl­e de l’empresa pública catalana, que es dedica a produir i subministr­ar energia d’origen renovable, va poder conèixer de primera mà el funcioname­nt de la parapúblic­a andorrana.

L’Energètica, creada l’octubre de 2022, té com a principals objectius promoure la producció d’energia neta, bastir la sobirania energètica de Catalunya, vetllar per l’equilibri territoria­l i contribuir a la justícia social. En aquest sentit, des de la companyia catalana es considera que el de FEDA és un exemple molt valuós a l’hora d’anar implantant totes aquestes accions, segons informen des de la delegació de la Generalita­t de Catalunya a Andorra.

Durant la seva visita, Civit va

una reunió de treball amb responsabl­es de la parapúblic­a, entre ells el seu director general, Albert Moles. També hi van prendre part representa­nts del Govern, així com la delegada del govern de la Generalita­t al Principat, Anna Vives. Posteriorm­ent, va fer una visita a les instal·lacions del MW-Museu de l’Electricit­at, la central hidroelèct­rica i el despatx elèctric d’explotació.

Segons informa l’ANA, la visita d’aquest dimecres s’emmarca en les accions previstes en el pla de treball conjunt entre Catalunya i Andorra, acordat durant la reunió del passat 16 de gener a Barcelona entre la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Imma Tor. En concret, el pla preveu la cooperació entre FEDA, l’Energètica i l’Institut Català de l’Energia. En aquest sentit, totes dues parts s’han instat a cercar possibles vies de col·laboració..

 ?? DELEGACIó DE LA GENERALITA­T A ANDORRA ?? Visita del president de l’Energètica, Ferran Civit, a les instal·lacions de FEDA.
DELEGACIó DE LA GENERALITA­T A ANDORRA Visita del president de l’Energètica, Ferran Civit, a les instal·lacions de FEDA.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra