El Periodic D'Andorra

La Unió Interparla­mentària reclama un alt el foc immediat a Gaza

Es reclamen accions per alleujar el sofriment de la població de la regió

-

La declaració reclama «accions urgents per alleujar el sofriment de la població de la regió, incloses les dones, els nens i la gent gran, que s’han vist atrapats en els combats». Per això, «en nom de la comunitat parlamentà­ria mundial, demanem un alto el foc immediat a Gaza». A més, la UIP fa una crida a «l’alliberame­nt immediat i incondicio­nal de tots els ostatges» i insta als dos bàndols perquè «s’ampliï el flux d’ajuda humanitàri­a essencial a Gaza». Per acabar, condemna «la violència contra els civils» i insisteix «en la necessitat de respectar el dret internacio­nal humanitari».

Pel que fa a la participac­ió delegació andorrana al llarg dels cinc dies d’assemblea, cal destacar la participac­ió de la subsíndica general, Sandra Codina, en el debat general en què va recordar «la responmant­enir sabilitat dels parlamenta­ris de jugar un paper actiu tant en l’àmbit nacional com internacio­nal per prevenir els conflictes i consolidar la pau». A escala nacional va ressaltar «la importànci­a de l’educació i la cohesió social per prevenir els extremisme­s excloents i la necessitat de lluitar contra la polaritzac­ió, els discursos d’odi, la desinforma­ció política i les falses notícies».

Pel que fa a les polítiques internacio­nala, va remarcar «la importànci­a de col·laborar i estar oberts al diàleg tot i les diferèncie­s» i va subratllar la rellevànci­a d’organismes com la UIP «per oferir un espai de trobada, coneixença mútua i on establir contactes per poder exercir la diplomàcia parlamentà­ria».

Codina va informar del compromís del Consell General «per esdevenir un parlament accessible a tots els ciutadans, i en especial de les mesures que aquesta legislatur­a s’estan adoptant per assegurar l’accés dels joves i les persones amb discapacit­at a tota la informació parlamentà­ria i als edificis del Consell General».

 ?? CONSELL GENERAL ?? La participac­ió de la subsíndica general, Sandra Codina, en el debat general.
CONSELL GENERAL La participac­ió de la subsíndica general, Sandra Codina, en el debat general.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra