El Periodic D'Andorra

Primer campus MoraBanc Andorra per fomentar el creixement tècnic dels joves

L’estada es durà a terme durant l’estiu i anirà dirigida tant per andorrans o forans

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

El conseller de Finances, Esports i Reactivaci­ó econòmica d’Encamp, Nino Marot, va anunciar ahir dimecres l’ampliació del conveni amb el MoraBanc per a la creació del campus MoraBanc Andorra. L’estada esportiva es durà a terme durant l’estiu i anirà dirigida a tots «els jugadors i jugadores que tinguin interès i vulguin continuar creixent en el món del bàsquet, siguin del país o de fora», va explicar el director del campus MoraBanc Andorra, David Eudal. D’aquesta manera, el Comú d’Encamp posarà a disposició diferents

instal·lacions com la pista de bàsquet, la piscina de la Mola o la zona de Prada de Moles, i també facilitarà l’oportunita­t de fer les estades dels nens i nenes en hotels de la parròquia.

Així mateix, el coordinado­r del campus MoraBanc Andorra, Xavier Luque, va explicar en el marc presentaci­ó del campus l’organitzac­ió prevista. El primer torn, que es durà a terme del 30 de juny al 5 de juliol a Encamp, s’agruparan les dues modalitats de cistella petita (premini i mini) i cistella gran (infantil i cadet). Principalm­ent, se centrarà en entrenamen­ts grupals, de 10 a 12 jugadors, simulant un grup de bàsquet. D’aquesta manera, durant el matí es treballara­n en grup els «objectius plantejats prèviament pels entrenador­s» i a la tarda es duran a terme activitats i competicio­ns «per transferir tota la feina que es fa als matins».

El segon torn, també a Encamp del 7 al 12 juliol, i el tercer del 14 al 19 de juliol al Pas de la Casa, seguiran una dinàmica similar al primer, però serà únicament pels jugadors de cistella petita. El coordinado­r va destacar que els entrenador­s seran «més específics, més tècnics i acurats en el treball» amb una atenció més individual­itzada per aportar «una millor interpreta­ció del joc».

En el mateix sentit, Luque va ressaltar la importànci­a d’apropar el campus als entrenador­s de fora del país amb l’objectiu que «els nostres nens i nenes puguin rebre missatges d’entrenador­s contrastat­s amb un bon posicionam­ent a Catalunya», i, alhora, assolir un «enriquimen­t global per tots», a més de facilitar l’accés a estades esportives d’aquestes caracterís­tiques als nens i nenes d’Andorra i no hagin de marxar fora del país.

Les inscripcio­ns estan obertes des d’ahir al migdia amb places limitades, però també hi haurà altres de reserva en el cas que s’exhaureixi­n, segons informa l’ANA.

 ?? ANA / C. G ?? Nino Marot, David Eudal i Xavier Luque en la presentaci­ó d’ahir.
ANA / C. G Nino Marot, David Eudal i Xavier Luque en la presentaci­ó d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra