El Periodic D'Andorra

Ferran Costa: del futbol de fang al profession­al Futbol

El nou entrenador de l’FC Andorra deixa clar que la permanènci­a, vista la situació de l’equip, és la pri

- POL FORCADA QUEVEDO ANDORRA LA VELLA DIRECTOR ESPORTIU FC ANDORRA

«Venim d’una situació complicada. Ara es tanca una pàgina i s’obre una altra amb moltes ganes i il·lusió». Amb aquestes paraules va començar ahir el director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, la presentaci­ó oficial del nou entrenador del club, Ferran Costa. El tècnic té molt clar que arriba per intentar treure el conjunt tricolor del descens perquè és el que «demana la situació». I en això va voler posar el focus ja des d’ahir amb el seu primer entrenamen­t programat a les 18.00 hores.

El de Castelldef­els arriba com a última bala per capgirar la situació en què es troba l’equip del Principat, ara una mica més a prop després de la victòria del cap de setmana passat contra el Mirandés. «Això va de reptes, i aquest n’és un el qual ens hem de demostrar primer a nosaltres mateixos quina classe de persones som. Tinc molt clar que el camí és la lluita, el treball i la convicció, i crec molt en aquest projecte i en aquest grup de jugadors», va esmentar Costa. «Ho afrontem amb una predisposi­ció a la feina total i absoluta», va completar.

Aquest objectiu a falta de nou jornades, però, ni molt menys serà fàcil d’assolir. El conjunt es troba a dos punts de l’Alcorcón, qui marca el descens, i els espera un mes d’abril ben carregat:

aquest cap de setmana visiten l’Eldense, després rebran a l’Eibar, visitaran l’Espanyol i rebran al Racing de Santander (aquests tres últims ara mateix entre els quatre millors classifica­ts). Per això el nou entrenador va dir que «hem de lluitar-ho molt, però estem segurs que en empenta,

il·lusió i dedicar-li totes les hores possibles per treure el màxim profit respondrem al 100%».

Demanat per la primera presa de contacte amb els jugadors, el català va explicar que ja ha pogut parlar amb alguns d’ells, sobretot els capitans, per saber quin és el seu sentir i, sobretot,

Als tricolor els espera un mes d’abril carregat: l’Eldense, l’Eibar, l’Espanyol i el Racing de Santander

«explicar-los el meu. Quina línia seguirem i quines coses tenen per a mi un valor gran». A més, va afegir que qualsevol persona del club «m’ha tramès aquest esperit de lluita, d’anar al límit i de valorar al màxim el que es té». «M’he trobat un grup magnífic. La meva convicció en aquest

Jaume Nogués

grup de jugadors és total i absoluta, i això és el primer que els he de transmetre», va continuar.

Costa arriba procedent del Badalona Futur, en què se l’ha vist jugar habitualme­nt amb un 3-52. Tot i això, ara que agafa les regnes de l’FC Andorra només es vol centrar en la permanènci­a: «Ara mateix no és una qüestió d’estils ni de com veig o no el futbol, es tracta de tenir la capacitat d’entendre el repte que tenim entre mans. Hem de tenir clar dues coses: què volem transmetre quan sortim a jugar i què se’ns demana per passar aquest desafiamen­t».

El jove tècnic no es va voler oblidar dels seus inicis: «Vinc del futbol de fang, i estic molt orgullós. Això m’ha ensenyat tot el que sé». Amb només 29 anys ara fa el salt de Segona Federació al futbol profession­al, motiu pel qual algú podria pensar que li manca experiènci­a. Aquest, però, no és el cas de Nogués: «Hem sigut sempre un club diferent. Buscàvem la persona que ens pugui treure de la situació en què estem i veiem que Ferran Costa és el millor». «No va d’experiènci­a, va de capacitats», va concloure el director esportiu. En aquest mateix sentit, i demanat per la seva joventut, el ‘boig del futbol’ (com ha reconegut ser) va esmentar que simplement vol que se’l valori per la seva feina, capacitat i rendiment, «crec que això és el que pondera».

En darrer lloc, Costa va reconèixer que s’ha vist tots els matxs de l’FC Andorra per preparar-se el millor possible per aquest repte esmentat que volen assolir. A banda, va assenyalar que la temporada passada ja seguien l’equip «perquè ens agradava el que feien, ja que ho feien molt bé». Així, va assegurar conèixer bé al conjunt, i va indicar que no és només un aspecte concret el que ha fet que els tricolor estiguin on estan.

«Buscàvem la persona que ens pugui treure de la situació en què estem i veiem que Ferran Costa és el millor»

Ferran Costa ENTRENADOR FC ANDORRA

«La meva convicció en aquest grup de jugadors és total i absoluta, i això és el primer que els he de transmetre»

«Venim d’una situació complicada. Ara es tanca una pàgina i s’obre una altra amb moltes ganes i il·lusió»

«Tinc molt clar que el camí és la lluita, el treball i la convicció, i crec molt en aquest projecte i en aquest conjunt»

 ?? ?? Jaume Nogués i Ferran Costa amb la samarreta de l’FC Andorra, una vegada finalitzad­a la presentaci­ó.
Jaume Nogués i Ferran Costa amb la samarreta de l’FC Andorra, una vegada finalitzad­a la presentaci­ó.
 ?? ?? Ferran Costa durant la presentaci­ó, ahir.
Ferran Costa durant la presentaci­ó, ahir.
 ?? @FCANDORRA ??
@FCANDORRA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra