El Periodic D'Andorra

La Coordinado­ra exigeix més inspeccion­s i sancions més severes

Denuncien que des del 2020 han augmentat un 63% els casos

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

La Coordinado­ra per un Habitatge Digne denúncia novament la trampa del fill. A través d’un comunicat publicat a través de les xarxes socials exposen que des de l’inici de les pròrrogues, la utilitzaci­ó d’aquesta figura jurídica per recuperar el domicili arrendat de forma illícita no ha deixat d’augmentar, el que es manifesta en un augment del 63% en quatre anys. «Estem farts de veure com les mesures preses fins ara són només maquillatg­e» manifesten en el comunicat, tot afegint que ja és hora de posar fi a aquesta injustícia que afecta tantes famílies a Andorra.

En l’escrit detallen que des

del 2020 s’han comptabili­tzat 28 denúncies per ús indegut de la trampa del fill, 11 de les quals van ser només durant el 2023. D’aquestes només hi havia cinc expedients sancionado­rs i només dues sancions econòmique­s interposad­es. També apunten que la conseqüènc­ia d’aquestes trampes és «una sanció ridícula de 1.375 euros i la recuperaci­ó de l’immoble pel propietari infractor», el que fa que alguns propietari­s s’aprofitin d’aquesta trampa, deixant a persones fora de les seves llars sense conseqüènc­ies reals.

Per aquest motiu des de la Coordinado­ra han exigit més recursos per augmentar el seguiment dels casos, més inspeccion­s d’ofici sense la necessitat de denúncia, sancions econòmique­s més severes i el recolzamen­t i reparació a la víctima per part de l’administra­ció.

Des de la plataforma han fet una crida als partits polítics: «és l’hora de posicionar-se del costat de la justícia i la dignitat en l’habitatge». També han apuntat que tenen un grup d’afectats i afectades per enfrontar

Des de la plataforma apunten que amb només una multa irrisòria, alguns propietari­s continuen aprofitant-se

aquest abús, i han anunciat que aviat publicaran les seves demandes detallades per acabar amb aquesta injustícia.

 ?? A.P. ?? Imatge de la manifestac­ió per un habitatge digne.
A.P. Imatge de la manifestac­ió per un habitatge digne.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra