El Periodic D'Andorra

L’Autòdrom de l’Algarve és primer repte per a Vinyes al GT-CET 2024

Al traçat portuguès la dupla Vinyes-Font competirà al volant del Porsche 911 GT3 Cup

- EL PERIÒDIC ESCALDES - ENGORDANY

Joan Vinyes i Jaume Font compartira­n un Porsche 911 GT3 CUP - Baporo Motorsport amb l’objectiu de lluitar pel títol als Campionats d’Espanya GT i de Resistènci­a 2024, organitzat­s per V-Line Organizaci­ón. El de GT, s’iniciarà aquest cap de setmana a l’Autòdrom de l’Algarve, un escenari molt ‘jove’ (es va inaugurar el 2 de novembre del 2008) situat a la localitat de Portimão, regió que dona nom al circuit.

El traçat portuguès, també conegut com ‘la muntanya russa’,

Demà, a partir de les 12.30 i de les 17.00 hores, s’iniciaran les dues mànegues d’entrenamen­ts lliures

té un total de 4,5 km amb 15 corbes (nou de dretes i sis d’esquerres) i té dues caracterís­tiques que sobresurte­n per sobre de la resta: els desnivells i els punts cecs. Els canvis de rasant entre els revolts vuit i nou, a més del punt cec de la corba d’entrada a meta, converteix­en Portimão en un escenari gens convencion­al, per als pilots que l’han de superar en qualsevol campionat.

Així mateix, i després de dues temporades competint, de manera habitual, a circuits euro

peus, Vinyes va prendre la decisió de tornar als meetings de VLine Organizaci­ón, que durant diverses temporades van formar part de la seva agenda esportiva.

«Serà un any molt diferent de les experiènci­es viscudes a la Porsche Benelux. A excepció de Portimão, competirem en traçats que fa molts anys que coneixem i en què hem disputat proves amb diverses mecàniques», va comentar el pilot andorrà.

Demà, a partir de les 12.30 i de les 17.00 hores, s’iniciaran les dues mànegues de 50 minuts d’entrenamen­ts lliures. L’endemà, entre les 09.30 i les 09.55 hores tindran lloc els entrenamen­ts oficials: 10 minuts per a cada pilot amb una aturada de cinc al pit-lane per fer el canvi de pilot després de la primera mànega cronometra­da. La primera de les dues curses està programada a 48 minuts més una volta, i s’iniciarà a les 13.00 hores. La segona carrera es disputarà diumenge a les 09.15 hores.

 ?? FOTOESPORT ?? Joan Vinyes al volant del Porsche 911 GT3 CUP.
FOTOESPORT Joan Vinyes al volant del Porsche 911 GT3 CUP.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra