El Periodic D'Andorra

AE demana que Xavier Espot se sotmeti a una qüestió de confiança

En cas que no ho faci, des del grup parlamenta­ri proposen una moció de censura

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

La líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner va assegurar a EL PERIÒDIC que porten dies en contacte amb diversos consellers per demanar que el cap de Govern, Xavier Espot, se sotmeti a una qüestió de confiança. Una situació que respon al Projecte de Llei sobre el creixement sostenible i el dret de l’habitatge, les mesures del qual van ser presentade­s per l’Execu

Montaner assegura que dins dels grups parlamenta­ris de DA i CC hi ha descontent­ament

tiu sense una consulta prèvia amb la resta de grups parlamenta­ris, i que va portar, a la seva vegada, a l’abandoname­nt de la formació liderada per Montaner i els socialdemò­crates del grup de l’habitatge impulsat per la ministra Marsol.

Tal com va explicar la consellera general ahir divendres, «tenint en compte el descontent­ament de la cambra inclús dins de Demòcrates i Ciutadans Compromeso­s, pensem que el cap de Govern hauria de presentar una qüestió de confiança». Així i tot, Montaner va més enllà i assegura que, en cas que no hi hagi un canvi de rumb i un «cessament d’aquest intervenci­onisme excessiu» i Espot

no se sotmeti a aquesta qüestió de confiança, hi ha sis consellers que proposen una moció de censura al cap de Govern per veure si continua tenint legitimita­t per governar.

Montaner va posar èmfasi en les polítiques dutes a terme pel Govern i va expressar que «està enfonsant el país, hi ha insegureta­t jurídica creixent, fet que no és bo per a un país i el porta a una deriva absoluta». Cal recordar que la formació parlamentà­ria ja va avisar fa uns dies que si l’Executiu no rectificav­a «la seva trajectòri­a i no elimina les mesures intervenci­onistes i contraprod­uents», portaria el Projecte de Llei al Tribunal Constituci­onal.

Així i tot, en publicar-se la notícia amb les declaracio­ns de Montaner,

DA i CC van emetre un comunicat de premsa anunciant el seu «absolut suport al Govern i a les mesures anunciades».

 ?? SFGA ?? El cap de Govern, Xavier Espot.
SFGA El cap de Govern, Xavier Espot.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra