El Periodic D'Andorra

El manual de consulta per conèixer el llenguatge jurídic, ja a les llibreries

El llibre ‘Català jurídic’ és el vuité títol de la col·lecció ‘Campus’

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

La Universita­t d’Andorra (UdA) va publicar el vuitè títol de la col·lecció ‘Campus’ de manuals de divulgació: ‘Català jurídic’, de Maria Cucurull i Josep Salom.

L’obra s’emmarca dins del projecte editorial de la Universita­t, el qual té l’objectiu de facilitar al conjunt de la societat l’accés a bona part dels continguts acadèmics que s’imparteixe­n a les seves aules. El nou llibre es va presentar ahir dilluns.

El manual ‘Català jurídic’ vol proporcion­ar un coneixemen­t global — introducto­ri — del mo

El llibre proporcion­a un coneixemen­t global i introducto­ri del model de llenguatge jurídic català

La nova publicació ja es pot adquirir a les llibreries del país, així com els set títols de la col·lecció

del de llenguatge jurídic català i servir així d’iniciació en l’estudi i la pràctica de la redacció jurídica. Planteja els principals problemes d’ordre gramatical, discursiu o convencion­al que presenta la praxi actual en l’ús del llenguatge jurídic català i les solucions més adequades en cada cas. A més, introdueix els principals conceptes que cal teLa

nir en compte en el disseny i la redacció de documentac­ió jurídica i administra­tiva en català, amb l’ús de la terminolog­ia adequada.

Pot ser utilitzat no solament com a manual universita­ri, sinó també com a obra de consulta per a les persones profession­als del dret o de l’administra­ció pública.

nova publicació ja es pot adquirir a les llibreries, igual que els set primers títols de la col·lecció: ‘L’entorn comunicati­u d’Andorra’, d’Univers Bertrana (coordinado­r); ‘Patrimoni cultural d’Andorra’, de Cristina Yáñez; ‘Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus’, de Carolina Bastida, Univers Bertrana i altres; ‘Història econòmica d’Andorra, segles XX-XXI’, de M. Jesús Lluelles i Eva Garcia; ‘Fiscalitat d’Andorra’, de Sergi Colell, Eduard Jordi i Marc Vilallonga; ‘Dret laboral i de la Seguretat Social’, de Daniel Arqués i Jaume Ribert, i ‘Dret processal civil del Principat d’Andorra’, de Manuel Cachón (coord.). També estan disponible­s en format electrònic.

 ?? UDA ?? La presentaci­ó del volum ‘Català jurídic’ que ha tingut lloc aquest dilluns a l’UdA.
UDA La presentaci­ó del volum ‘Català jurídic’ que ha tingut lloc aquest dilluns a l’UdA.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra