El Periodic D'Andorra

El Comú de Sant Julià deixa Naturland sense aportacion­s econòmique­s

El pressupost del 2024 és de 24,2 milions, un 11,77% més que el 2023

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

En la sessió de Comú de Sant Julià de Lòria celebrada ahir dijous es van tancar els comptes del 2023 i es va aprovar el pressupost pels pròxims quatre anys. El pressupost per a aquest any és de 24,2 milions d’euros, el que representa un increment de l’11,77% respecte a l’any anterior. Destaca, sobretot, el cessament, per primera vegada, de les aportacion­s econòmique­s per part del Comú a la societat Camprabass­a, SA, que explota Naturland.

Originalme­nt, s’havia establert un pla financer amb la societat, que implicava reduir gradualmen­t el préstec fins a arribar a 0 euros l’any 2026. L’objectiu és que l’empresa «pugui funcionar sense aquestes aportacion­s», va destacar el cònsol major, Cerni Cairat, durant la sessió de comú. En contrapart­ida, el comú ha avalat un augment de 500.000 euros de la línia de crèdit per a despeses corrents i un milió d’euros per a despeses d’inversió, consideran­t que aquests afecten en l’endeutamen­t del comú lauredià.

D’aquesta manera, Cairat va explicar que gràcies al cessament de les aportacion­s econòmique­s, el Comú disposarà de més recursos «per a invertir en altres projectes» i, sobretot, «reduir l’endeutamen­t de la societat envers el Comú». En el capítol de despeses, es destaquen les principals inversions, que sumen un total de 9,3 milions d’euros, en les que s’inclou principalm­ent la contribuci­ó de 5,5 milions d’euros pel centre cultural, així com 350.000 euros per a la depuradora de Fontaneda i

300.000 euros per a l’ampliació i rectificac­ió de la carretera de la Rabassa, segons informa l’ANA.

PROJECTE DE DEIXALLERI­A I MAGATZEMS COMUNALS Cairat va anunciar

/ que de cara al futur, aprofitant la cessió d’una parcel·la de 900 metres quadrats a la zona de la Riberola, es vol instal·lar una deixalleri­a i uns magatzems comunals. Tot i que Cairat va destacar que el projecte està en fase d’estudi,»els tècnics comunals han confirmat que es pot desenvolup­ar durant aquest exercici». La voluntat del Comú és concentrar aquests serveis comunals en un sol punt, ja que actualment el comú «està pagant molts lloguers repartits en molts espais del poble», segons Cairat.

5,5 milions d’euros aniran destinats al centre cultural i 350.000 euros a la depuradora de Fontaneda

/Així mateix, el cònsol PISOS TUTELATS major va celebrar en la roda de premsa posterior a la sessió de comú la participac­ió del Govern en el projecte dels pisos tutelats, perquè «respon a múltiples necessitat­s». En referència a la contribuci­ó per part del Comú, Cairat va reiterar que serà en funció de la seva capacitat pressupost­ària i va descartar la repartició a mitges, ja que tenen inversions amb un cost elevat com és la reforma del centre cultural. Igualment, el cònsol va remarcar que la proposta presentada al Govern és perquè puguin fer les aportacion­s anuals fins a assolir la xifra..

 ?? ANA / C.G. ?? El cònsol major i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Sofia Cortesao, en la sessió de Comú, ahir.
ANA / C.G. El cònsol major i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Sofia Cortesao, en la sessió de Comú, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra