El Periodic D'Andorra

Lladós participa en la Coalició de ministres per a l’Acció Climàtica

El ministre aposta per l’emissió de deute a través de bons verds

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY MINISTRE DE FINANCES

El ministre de Finances, Ramon Lladós, va intervenir en l’onzena reunió de la Coalició de ministres de Finances per a l’acció climàtica que s’ha celebrat a la seu del Banc Mundial de Washington (Estats Units). Lladós va destacar al seu parlament l’aposta del Govern per l’emissió internacio­nal de deute a través de bons verds. En aquest sentit, el titular de Finances va remarcar que «el 85% del nostre deute està classifica­t com a sostenible i verd, la qual cosa demostra el compromís d’Andorra amb el desenvolup­ament de les finances sostenible­s tant a escala nacional com global».

Per aquest motiu, «Andorra ha demostrat que, amb una transició justa i degudament prioritzad­a, i un important esforç de transparèn­cia, els bons verds poden ser una eina de gran èxit perquè els països atreguin inversió internacio­nal d’inversors compromeso­s amb el desenvolup­ament sostenible», va assegurar Lladós. Finalment, el ministre de Finances va exposar el seguit d’inversions en matèria de sostenibil­itat que ha efectuat el Govern en la lluita contra el canvi climàtic, com, per exemple, l’aposta per la mobilitat sostenible.

Aquesta intervenci­ó la va fer a la taula de debat en què també van participar els titulars de Finances de Nigèria, Wale Edun; de Moçambic, Max Tonela; de Sierra Leone, Sheku Bangura; del Paquistan, Muhammad Aurangzeb; de l’Uruguai, Azucena María Arbeleche Perdomo, i del Paraguai, Carlos Fernández Valdovinos.

RAMON LLADÓS

Paral·lelament, la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacio­nals, Noelia Souque, va participar en una taula rodona organitzad­a pels serveis de la Casa Blanca sobre bona governança en matèria de sostenibil­itat. Amb motiu d’aquesta trobada, va tenir l’ocasió de fer intercanvi­s amb la directora adjunta del Departamen­t Sostenibil­itat del Govern dels Estats Units, Madeline Reeves, i l’Ambaixador de la Unió Europea als Estats Units, Michael Curtis, a qui va posar al corrent del procés d’acostament d’Andorra a la UE.

«Els bons verds poden ser una eina de gran èxit perquè els països atreguin inversors compromeso­s amb el desenvolup­ament sostenible»

«El 85% del nostre deute està classifica­t com a sostenible i verd, la qual cosa demostra el compromís amb el desenvolup­ament sostenible»

 ?? GOVERN D’ANDORRA ?? El ministre Ramon Lladós i la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacio­nals, Noelia Souque.
GOVERN D’ANDORRA El ministre Ramon Lladós i la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacio­nals, Noelia Souque.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra