El Periodic D'Andorra

L’escultura d’Àngel Calvente aterra al Parc Central amb crítica social inclosa

Sota el nom de ‘Mira’, l’obra reflexiona sobre el mal ús dels infants envers la tecnologia

- ALEX MONTERO

El Parc Central d’Andorra la Vella va rebre ahir la inauguraci­ó de l’escultura ‘Mira’, guanyadora del I Premi d’escultura d’Andorra la Vella, i que guarda un missatge ben clar i directe per a tots aquells que passin pel seu costat: la necessitat de reflexiona­r sobre els canvis que provoquen els avenços de la tecnologia. Així ho va exposar el seu creador, l’artista Àngel Calvente, qui va esmentar que «és una continuaci­ó d’una obra en què porto treballant vuit anys o més», la qual s’inaugurarà aviat a una exposició a Escaldes-Engordany.

Pel que fa al missatge de l’escultura, Calvente va indicar que «és una referència perquè tothom que passi per aquí pugui pensar i reflexiona­r sobre ella», posant en punt en què «és molt més maco veure als nens creant històries a partir de la imaginació que a partir de les eines que ens dona la tecnologia, ja que és més creatiu i humà». A més, l’artista va valorar l’espai del Parc Central com a eix acollidor de l’obra, una ubicació «idònia» sota el seu criteri: «Tots els parcs haurien de tenir, com a mínim, una imatge cultural».

En una línia semblant es va pronunciar la cònsol menor de la capital, Olalla Losada, també present a l’acte d’inauguraci­ó: «És una reflexió de com ens comuniquen. Tenim dues persones, una al costat de l’altra, i no s’estan comunicant. O almenys, no de la manera ordinària». Tanmateix, Losada va centrar la seva intervenci­ó en el concurs d’art urbà promociona­t per la capital, del qual es té la intenció de poder dur-lo a terel me molts anys més en ser «una bona manera de promoure la cultura i fer una bona combinació amb la natura». Així i tot, la cònsol menor va indicar que fer una edició cada dos anys «és gestionabl­e», tot i que s’ha de fer «amb un bon jurat i amb espais en els quals puguem exposar les obres», motiu pel qual entenen la necessitat de fer un pla ben fet per trobar un equilibri en ambdós conceptes.

Finalment, i pel que respecta al material del qual està feta l’escultura, aquesta ha estat elaborada amb resina i marbre de Macael. A més, s’ha utilitzat un pigment per emblanquir l’escultura. Les mesures són de 156 x 103,5 x 90 centímetre­s. Cal destacar que, com a guanyador del certamen, el Comú d’Andorra la Vella ha premiat Calvente amb 6.000 euros i n’ha invertit, a més, 14.000 euros per produir-la i instal·lar-la al Parc Central.

 ?? COMú D’ANDORRA LA VELLA / TONY LARA ?? Olalla Losada i Àngel Calvente al costat de l’escultura ‘Mira’, al Parc Central.
COMú D’ANDORRA LA VELLA / TONY LARA Olalla Losada i Àngel Calvente al costat de l’escultura ‘Mira’, al Parc Central.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra