El Periodic D'Andorra

El Col·legi d’Advocats formarà sobre perspectiv­a de gènere en la justícia

La proposta s’enceta dins de la nova Llei d’accions d’igualtat

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY

El Col·legi d’Advocats d’Andorra porta a terme un projecte de divulgació i formació sobre igualtat entre homes i dones i el tractament de la violència de gènere. Amb la recent modificaci­ó de la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i no discrimina­ció, el Col·legi creu que és necessà

ria una actualitza­ció formativa específica en aquesta matèria, i és per això que enceta un cicle de seminaris i conferènci­es, amb el suport com a collaborad­ors principals del Govern i del Comú d’Andorra la Vella.

La primera d’elles es titularà ‘Una visió jurídica de la perspectiv­a de gènere’, un acte dirigit als advocats exercents i no exercents, a l’administra­ció de justícia, a la ciutadania i a les diferents administra­cions públiques, jurídiques i empreses privades. Per aquest motiu,

s’ha organitzat una jornada sobre igualtat i violència de gènere el proper 29 d’abril al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb ponències de destacades profession­als com Marta Ariste, Gloria Poyatos i Beatriz Fernández.

Aquest acte és gratuït i cal confirmar l’assistènci­a abans del 25 d’abril al correu electrònic caa@cada.ad. La jornada comptarà amb dues ponències al matí (una sobre violència de gènere i l’altra sobre jutjar amb perspectiv­a de gènere) i una entrevista a la tarda sobre plans d’igualtat i protocols d’assetjamen­t. Aquesta iniciativa busca promoure la consciènci­a i la formació en matèria de drets i protecció de les víctimes de violència de gènere, fomentant la igualtat i la no discrimina­ció per raó de sexe en la societat. L’activitat és organitzad­a pels membres de la Comissió d’Igualtat del Col·legi d’Advocats d’Andorra i hi collaboren el Govern d’Andorra, el Consell Superior de la Justícia, el Consell de Col·legis Profession­als, el Ministeri Fiscal i el Comú d’Andorra la Vella.

La jornada programada comptarà amb dues ponències sobre violència i perspectiv­a de gènere

 ?? ARXIU ANA ?? La primera formació tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
ARXIU ANA La primera formació tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra