El Periodic D'Andorra

La quota de 390 treballado­rs no s’ampliarà

En el Consell Econòmic i Social es va demanar ampliar la quota dels 390 treballado­rs pels que havien quedat fora

- A.M. / A.C.

Govern va anunciar ahir que no ampliarà la quota de 390 treballado­rs, tal com es demanava des de la Confederac­ió Empresaria­l Andorrana (CEA) pels 75 treballado­rs que van quedar fora de la quota que permetia als treballado­rs que havien treballat una temporada passar a la quota general. D’aquesta manera, el ministre portaveu, Guillem Casal, va detallar que es manté la xifra pactada inicialmen­t de 390 (els 300 més el 30% correspone­nt).

Referint-se a les declaracio­ns dutes a terme aquesta setmana pel ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, Casal va assegurar que l’objectiu de Govern és contenir l’arribada de treballado­rs amb quotes més baixes com la que es va aprovar ahir de 900 treballado­rs ampliables en un 30%, la qual entrarà en vigor el pròxim 2 de maig. Cal destacar que són menys autoritzac­ions que l’anterior quota, retornant d’aquesta manera als nivells prepandèmi­a.

El ministre portaveu de l’Executiu va recordar també que a aquesta quota s’hi poden acollir també els treballado­rs que només hagin passat la temporada d’hivern al país, sempre quereuneix­in l’experiènci­a de quatre anys requerida. Aquesta nova quota general estableix un increment del 4,6% als salaris mínims fixats per cada sector d’activitat, amb l’objectiu d’estabilitz­ar les plantilles amb personal qualificat remunerat amb sous competitiu­s.

Properamen­t, Govern informarà de les condicions per accedir a la quota d’estiu, la qual l’any passat només va ser per al sector hoteler. El ministre portaveu va assegurar que aquesta quota anirà destinada als sectors que necessiten suport durant les temporades d’afluència turística al país, ja que aquesta és la voluntat de les quotes de temporada.

 ?? EL PERIòDIC ?? Imatge d’arxiu del Servei d’Immigració.
EL PERIòDIC Imatge d’arxiu del Servei d’Immigració.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra