FANDEMONIUM AS

Townsville Bulletin - - NEWS - CHRISTIE AN­DER­SON MATT COUGHLAN

HUN­DREDS of Su­per­cars fans lined up to meet their favourite driv­ers at the Su­per Wel­come event yes­ter­day as ex­cite­ment be­gan to build for the Townsville 400.

The event was held at River­way and as well as driv­ers sign­ing au­to­graphs there was plenty of fam­ily fun, food trucks and a movie screen­ing.

Fans braved the long queues to have ev­ery­thing from posters, hel­mets, card­board cutouts of driv­ers and a car bon­net signed.

Jack Ni­colls, 10, was look­ing for­ward to head­ing to the Reid Park track with his eight- yearold brother Stir­ling and fa­ther Adam Ni­colls.

The fam­ily are keen mo­tor­sports fans and spend plenty of week­ends watch­ing the ac­tion on tele­vi­sion while ea­gerly await­ing the ar­rival of the Su­per­cars in Townsville.

Jack races Go Karts and he was lucky enough to have his hel­met signed at the Su­per Wel­come yes­ter­day.

“We’ve gone ev­ery year so far,” Jack said. “We usu­ally get to go one day and then Dad gets one day to go there by him­self with­out us.

“Ev­ery­thing about ( Su­per­cars) is my favourite. I’ve al­ways like car rac­ing. I don’t have a favourite driver but I like the Ford team.”

This week­end’s rac­ing will bring up a spe­cial mile­stone for vet­eran Su­per­cars driver Ja­son Bright.

The Pro­dive Rac­ing team mem­ber will be­come the fourth driver after Garth Tan­der, Craig Lown­des and Rus­sell In­gall to com­pete in 250 cham­pi­onship rounds.

“It must mean I’ve done some­thing right over the years. It’s pretty cool to be in that com­pany for sure,” Bright said.

While the 44- year- old will be cel­e­brat­ing the per­sonal mile­stone, his Pro­drive team will bring up its 200th round.

Pro­drive have been 8.20am — 8.40am: Aussie Rac­ing Cars prac­tice ( 20 mins) 8.50am — 9.10am: Aus­tralian V8 Ute Rac­ing Se­ries prac­tice 1 ( 20 mins) 9.20am — 9.40am: Toyota 86 Rac­ing Se­ries prac­tice 1 ( 20 mins) 9.45am — 9.55am: On track en­ter­tain­ment ( 10 mins) 10.10am — 10.50am: Dun­lop Su­per2 Se­ries prac­tice 1 ( 40 mins) 11.05am — 11.25am: Aus­tralian GT prac­tice ( 20 mins) knocked off their perch as the lead­ing Ford team this year, with DJR Team Penske’s Fal­cons driven by Fabian Coulthard and Scott McLaugh­lin lead­ing the cham­pi­onship.

But Bright be­lieves Pro­drive, which has Chaz Mostert, Mark Win­ter­bot­tom, Cameron Wa­ters and him­self in their sta­ble, can bridge the gap.

“I don’t think that any­one at Pro­drive would say that we’re do­ing an awe­some job at the mo­ment but we know there’s some ( im­prove­ment) to come,” Bright said. More Townsville 400: Sport 11.35am — 11.55am: Aussie Rac­ing Cars qual­i­fy­ing ( 20 mins) 12.10pm — 12.50pm: Vir­gin Aus­tralia Su­per­cars Cham­pi­onship prac­tice 1 ( 40 mins) 1.05pm — 1.25pm: Aus­tralian V8 Ute Rac­ing Se­ries prac­tice 2 ( 20 mins) 1.35pm — 1.55pm: Toyota 86 Rac­ing Se­ries prac­tice 2 ( 20 mins) 2.10pm — 2.50pm: Dun­lop Su­per2 Se­ries prac­tice 2 ( 40 mins) 3.05pm — 3.45pm: Vir­gin Aus­tralia Su­per­cars Cham­pi­onship prac­tice 2 ( 40 mins)

Su­per­cars driv­ers James Court­ney and Scott McLaugh­lin pose with young fan Matthew Saun­ders, 11, ( cen­tre) of In­n­is­fail, as the huge crowd watches on be­hind.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.