De Standaard

Geen laster na onterechte klacht

- (belga)

De ouders van een jongen die een kleuterlei­der uit Oudenaarde onterecht van seksueel misbruik van hun zoon hadden beschuldig­d, zijn vrijgespro­ken voor laster. Dat heeft de correction­ele rechtbank gisteren beslist. De kleuterlei­der, die werkte in een basisschoo­l in de deelgemeen­te Leupegem, werd in 2011 beschuldig­d van misbruik door de ouders van een jongen. De man betwistte de beschuldig­ingen en het gerechteli­jk onderzoek bracht geen bezwarende elementen aan het licht. Hij werd buiten vervolging gesteld en diende een klacht in tegen de ouders wegens laster. Het openbaar ministerie had ook de vrijspraak van de ouders gevraagd omdat er geen kwaad opzet was. De ouders hadden het verhaal van hun kind ernstig genomen en zouden de kleuterlei­der niet bewust hebben willen schaden.

BRUSSEL | De Vlaamse overheid vroeg psycholoog Hubert Van Puyenbroec­k om mee een beleid uit te werken over dodelijke familiedra­ma’s.

Waarom?

‘Het onderwerp komt jammer genoeg alleen onder de aandacht als een tragisch voorval de media haalt. Zoals vorig jaar in Lennik, toen een moeder drie van haar vier kinderen ombracht. Internatio­naal bestaan verschille­nde onderzoeke­n naar het fenomeen, in Vlaanderen ontbreekt dat voorlopig.’

Bestaan er exacte cijfers over de omvang van het fenomeen?

‘Uit navraag bij de federale politie blijkt dat het aantal geregistre­erde feiten van moord, doodslag, vergifti-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium