De Standaard

Status Quo, The Kids en co. lokken 8.000 fans naar Leuven

TICKETVERK­OOP HET GROOT VERLOF LIJDT ONDER ANGST VOOR TERREUR Woensdagav­ond stond de allereerst­e betalende concertavo­nd van Het Groot Verlof in Leuven op het programma. Status Quo, The Kids, De Mens en The Scabs lokten zo’n achtduizen­d bezoekers.

- VAN ONZE MEDEWERKST­ER HANNELORE SMITZ LEUVEN

Op donderdag 4 augustus is er opnieuw een betalend concert van onder andere Selah Sue

| Veel fans kwamen zelfs vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland of Groot-Brittannië voor het laatste concert van de rocklegend­e Status Quo op Belgische bodem. Ook The Kids, De Mens en The Scabs wisten te bekoren. ‘Het publiek genoot van al het rockgeweld en de sfeer zat er goed in’, zegt schepen Dirk Vansina. ‘Je merkte dat de mensen, nu het betalend was, echt voor de muziek kwamen. Bij Beleuvenis­sen komen ze meer voor de sfeer en wordt er nog veel gebabbeld. Ik vond het alvast een geweldige avond.’ Status Quo gaf zijn laatste concert in België. Toch vreesde de organisati­e lang voor een slechte verkoop. De ticketverk­oop kwam heel traag op gang. ‘We hadden toch enkele unieke optredens, dus dat hadden we niet verwacht. Gelukkig hebben heel wat mensen de avond zelf nog een ticket gekocht. We zijn heel tevreden met die achtdui- zend bezoekers. Het was nog lang niet uitverkoch­t. Maar de sfeer zat er goed in en dat is minstens even belangrijk’, zegt Vansina.

Helmut Lotti

Vrijdag gaat Het Groot Verlof verder met de laatste gratis Beleuvenis­sen met onder meer Helmut Lotti en Fischer-Z. Op donderdag 4 augustus is er dan opnieuw een betalend concert van onder andere Selah Sue. Ook daarvoor loopt de verkoop minder vlot dan verwacht. ‘Er is nog werk, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat de ticketverk­oop uiteindeli­jk wel in orde komt. Ook de Gentse feesten en de grote festivals lokken minder volk. Heeft dat te maken met terreur? Het leeft duidelijk wel bij de mensen en velen voelen zich niet 100 procent op hun gemak in zo’n massa. Ik vrees dat het een fenomeen is dat we op al onze zomeractiv­iteiten zullen zien.’

 ?? Hsb ??
Hsb

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium