De Standaard

Vandoorne dicht bij racezitje in België

STAARTTEAM MANOR BIEDT UITWEG Vroeger dan verwacht zou Stoffel Vandoorne een nieuwe kans krijgen in de Formule 1. Hij zou het zitje van Rio Haryanto bij staartteam Manor-Mercedes kunnen innemen om extra ervaring op te doen.

- GERT VERMERSCH

BRUSSEL | Dat Rio Haryanto allicht het F1-seizoen niet zal volmaken, is al een tijdje bekend. De Indonesisc­he overheid, Haryanto’s grootste sponsor, had een overeenkom­st voor tien races met het staartteam Manor, maar vindt dat ze voldoende heeft geïnvestee­rd. Haryanto mocht gisteren nog een elfde race afwerken en zal ook volgend weekend nog aan de start verschijne­n in Duitsland, maar na het zomerreces wordt hij waarschijn­lijk bedankt voor bewezen diensten. Kandidaten genoeg om zijn plekje in te nemen. Alexander Rossi, de reserverij­der van Manor, en Will Stevens, de vaste piloot van vorig jaar, kunnen voldoende geld op tafel leggen. Maar ook Stoffel Vandoorne staat tussen de kanshebber­s. Het lijkt er steeds meer op dat hij volgend seizoen de ploegmaat wordt van Fernando Alonso bij McLaren-Honda. De Britse renstal ziet een mooie gelegenhei­d om zijn reserverij­der wat extra ervaring te laten opdoen. Er staan nog negen GP’s op het programma vanaf de Grote Prijs van België.

Concurrent­ie bespionere­n

Dat Vandoorne achter het stuur zou kruipen bij een staartteam, hoeft geen nadeel te zijn. Onder meer Fernando Alonso en Daniel Ricciardo hebben hun eerste F1-stappen gezet bij een staartteam, om nadien te verhuizen naar een (sub)topper. Vandoorne zou zich bij Manor ook meteen met gelijke wapens kunnen meten met Pascal Wehrlein, een van de grote talenten bij Mercedes. Toch zou de Mercedes-link ook het grootste struikelbl­ok kunnen vormen voor Vandoorne. Het is onzeker of de Duitse constructe­ur onze landgenoot de kans wil bieden om een halfjaar zijn krachtbron te bestuderen, en hem nadien met die kennis te laten overstappe­n naar de concurrent­ie. In elk geval is er geen haast bij het dossier. De Grote Prijs van België staat pas in augustus op de kalender.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium