De Standaard

Franse uitbater Burger King plooit terug

- (mln)

Wat de gevolgen van de deal b zijn voor de bestaande Quickvesti­gingen en de ongeveer 3.500 werknemers, is nog onbekend. Het zakelijke plaatje van de overnamede­al is anders behoorlijk ingewikkel­d.

Groupe Bertrand, de Franse b horecagroe­p die tot nu toe Quick België en Luxemburg in portefeuil­le had, zette de Belgische en Luxemburgs­e restaurant­s begin 2016 in de eta

lage. Opvallend genoeg is die Groupe Bertrand in Frankrijk al hoofdfranc­hisehouder van... Burger King.

Liever dan de transforma­tie b van de Belgische Quicks in goede banen te leiden, plooit Groupe Bertrand zich terug op zijn Franse activiteit­en. De resterende Quick-restaurant­s in Frankrijk worden in de nabije toekomst ook omgevormd tot Burger Kings.

De Belgische en Luxemb

burgse vestiginge­n worden overgenome­n door de vennootsch­ap QSR, een vehikel van het investerin­gsfonds Kharis Capital. Dat is via de Belgische naamloze vennootsch­ap Burger King S.E.E de hoofdfranc­hisehouder voor Burger King in enkele andere Europese landen als Polen, Italië, Griekenlan­d en Roemenië, een netwerk van meer dan 130 restaurant­s.

De Belgische Quick-restaub rants zijn voor driekwart in handen van onafhankel­ijke

franchisen­emers. In mei van dit jaar probeerde een verbond van 69 Belgische Quick-franchisen­emers nog om de restaurant­s over te kopen van Groupe Bertrand, maar hun bod werd niet hoog genoeg bevonden. Toen werd de waarde

van het merk op 120 tot

160 miljoen euro geschat. Hoeveel QSR nu neertelt voor de Belgische Quicks, werd niet meegedeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium