De Standaard

Anderlecht wil 10 miljoen investeren in Lombaerts

René Weiler wil een linksvoeti­ge centrale verdediger en Anderlecht is bereid om diep te gaan om zijn trainer tevreden te stellen. De transferso­m voor Nicolas Lombaerts kan wel nog een struikelbl­ok vormen.

-

BRUSSEL | Acht miljoen euro. Zoveel vroeg Zenit St-Petersburg een maand geleden nog aan PSV indien het Nicolas Lombaerts wilde inlijven. Voor de Russen hoeft Lombaerts, nog tot 2018 onder contract, helemaal niet weg. En door het versassen van Hulk naar China voor 55,8 miljoen euro zit Zenit in een financieel comfortabe­le positie. Maar de Rode Duivel wil zelf dichter bij huis voetballen en dus stelt Zenit zich ook niet on- mogelijk op. Inmiddels is de vraagprijs al gezakt tot een bedrag tussen de 4 en 5 miljoen euro. Wat nog steeds een smak geld is voor een verdediger van 31 jaar. En meteen ook de oorzaak dat Lombaerts nog steeds onder contract ligt bij Zenit. Toch is Anderlecht bereid heel ver te gaan om Lombaerts naar Brussel te halen. Hoe dicht het bij de vraagprijs kan landen, is nu de vraag. Maar Anderlecht beseft ook dat als de prijs zakt naar circa 3 miljoen euro, een pak clubs weer op het voorplan zullen treden. Die vinden Lombaerts momenteel te duur. Daarom is Anderlecht nu al bezig met aftasten hoe ver het kan gaan met Zenit.

Watford en Club

Daarnaast heeft Anderlecht aan Lombaerts laten verstaan dat het van hem de best betaalde speler bij paars-wit – en bij uitbreidin­g

in België – wil maken. Met een loon dat, inclusief premies, kan oplopen tot 1,7 miljoen euro, zou Lombaerts meer krijgen dan grootverdi­ener Steven Defour. Bovendien denkt Anderlecht eraan om de Bruggeling een vierjarig contract aan te bieden. Inclusief een flinke transferso­m zou dat alles samen dus een investerin­g van tien miljoen euro kunnen betekenen. Dat Anderlecht zo ver wil gaan voor een speler, laat Lombaerts niet ongevoelig. De vicekampio­en heeft echter nog af te rekenen met concurrent­ie. Heel wat clubs hopen nog dat de prijs zakt. Er is het Engelse Watford dat Lombaerts een beter voorstel deed, weliswaar voor drie jaar. En er is Club Brugge dat het dossier nog steeds op de voet volgt, maar voorlopig de kat uit de boom kijkt. Ook omdat blauw-zwart nog geen centrale verdediger zag vertrekken.

 ?? Pn ?? Nicolas Lombaerts.
Pn Nicolas Lombaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium