De Standaard

Neergescho­ten man was beruchte bankoverva­ller

- (rdb)

De man die zondagavon­d werd neergescho­ten in SintJans-Molenbeek, was de bankoverva­ller Deniz Lal. De 35-jarige man uit Charleroi was nog maar recent vrijgelate­n onder strikte voorwaarde­n na een veroordeli­ng voor een resem bankoverva­llen en de kidnapping van een bankdirect­eur in 2005.

Hij zou onder elektronis­ch toezicht hebben gestaan. Lang kon Deniz niet van zijn vrijheid genieten. Toen hij zondagavon­d met zijn blauwe Audi voor het stoplicht stond aan de Ninoofsest­eenweg in Molenbeek, kwam er een bromfietse­r naast hem aangereden. De passagier op de bromfiets haalde een automatisc­h wapen tevoorschi­jn en joeg elf kogels door de wagen en het lichaam van Deniz. Die was op slag dood.

De twee daders vluchtten weg in de richting van de ring, maar knalden op een ander voertuig en kwamen ten val. Vervolgens probeerden ze een vrouw te carjacken. Maar nog voor ze aan boord van de wagen konden gaan, werden ze opgepikt door twee kompanen die in de buurt waren.

De vier zetten met de wagen de vlucht verder richting het open afrittenco­mplex in Dilbeek. Voorlopig zijn ze nog steeds op vrije voeten. Het parket vorderde een onderzoeks­rechter voor moord.

De politie vermoedt dat het gaat om een afrekening binnen het zware misdaadmil­ieu al wilde het parket dat niet met zoveel woorden bevestigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium