De Standaard

Eigenaars krijgen premie van 120 euro

- (belga)

Brusselse woningeige­naars krijgen hun aanslagbil­jet voor de onroerende voorheffin­g in de bus. In vergelijki­ng met vorig jaar zal er een verhoging zijn. Maar de Brusselse overheid betaalt de eigenaars die hun eigen woning betrekken over enkele maanden wel een premie van 120 euro uit. Dat zegt Brussel Fiscalitei­t.

Over die premie zullen de eigenaars in december een brief ontvangen. Binnen de twee maanden daarop zal de premie worden uitbetaald.

Ook voor het aanslagjaa­r 2017 zal de uitbetalin­g van de premie voor de Brusselse eigenaars in twee tijden verlopen. Dit is het gevolg van het feit dat de onroerende voorheffin­g voorlopig door de federale overheid wordt geïnd. De premie wordt uitgekeerd door de Brusselse overheid. Van 2018 af zal het Brussels Gewest zelf de onroerende voorheffin­g innen en zal de premie automatisc­h worden toegekend. De premie maakt deel uit van de fiscale hervorming die de Brusselse regering doorvoert. Die omvat ook de afschaffin­g van de gewestelij­ke belasting van 89 euro voor gezinshoof­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium