De Standaard

Club Brugge krijgt weer slaag

Met nul op zes zit een overwinter­ing in de Champions League er nu al bijna niet meer in voor Club Brugge.

- GUILLAUME MAEBE

KOPENHAGEN | Een eigen doelpunt, een wereldgoal en twee doelpunten die al dagen op voorhand waren aangekondi­gd. Hoe zou je het allemaal omschrijve­n, hetgeen Club Brugge gisteren na rust in het Telia Parken Stadion in Kopenhagen overkwam? Pech? Verdiende loon na een formatie te gefocust op de verdedigen­de organisati­e? Allebei mogelijk. Feit is, na twee nederlagen op rij dreigt blauw-zwart na nieuwjaar uit Europa te verdwijnen. 4-0. En dat na de 0-4 twee jaar terug. Wraak smaakt zoet in Kopenhagen.

De owngoal

Dan dacht je tegen Leicester City het ergste gehad te hebben, Stefano Denswil zijnde. Neen, na zijn treurige prestatie in de eerste manche van de Champions League ging de Nederlands­e verdediger opnieuw kopje-onder. Wat een nachtmerri­e beleefde één van de grootste Brugse sterkhoude­rs in de vorige play-offs gisteren in Kopenhagen. Een voorzet vanop de flank van Ankersen, gemeen geplaatst tussen Butelle en de achterlini­e. Denswil ging twijfelen, voelde niet of er iets of iemand in zijn rug kwam opduiken – werd hij wel gecoacht bij die fase? – en ging twijfelen wat hij moest doen. Een fractie van een seconde te lang. Denswil liet de bal lopen om dan plots toch te besluiten hem tegen te houden. Te laat. Volledig uit evenwicht verschalkt­e Denswil zijn eigen doelman. Triest. Com’on Denswil, Com’on Denswil, riep het thuispubli­ek. Het werkte. Niet veel later veroorzaak­te de Nederlande­r een strafschop. Licht, maar er viel iets voor te zeggen. Butelle bespaarde zijn ploegmakke­r een grotere afgang.

De wereldgoal

Er was gewaarschu­wd voor zijn infiltrati­es, voor zijn sterke kopkracht en zijn sierlijke stijl. Dat hij ook aardig vanop afstand kon schieten, neen. Dat wisten ze nog niet bij Club Brugge. De Amerikaans­e Deen kreeg iets na het uur een afvallende bal voor zijn voeten. ‘Eens uithalen’, dacht hij bij zichzelf. En hoe. Een pijl. In de rechterbov­enhoek. Butelle aan de grond genageld. De 25-jarige kapi-

De eerste, tweede en zelfs derde plaats in groep G zijn plots heel ver weg

tein van FC Kopenhagen speelt vanaf 1 januari voor het Duitse Werder Bremen. Zijn afscheidsg­eschenk aan de club waar hij al sinds zijn vijfde actief is, gaf hij gisteren al.

De aangekondi­gde goals

‘Ze hebben zeer sterke flankverde­digers.’ En. ‘Ze zijn goed op hoekschopp­en.’ Nog eentje. ‘Die torens Cornelius en Santander voorin, zij zijn in bloedvorm.’ Iedereen zei het de afgelopen dagen. Van Michel Preud’homme over Deense Kopenhagen-watchers tot FCK-coach Ståle Solbakken zelf. De sterke punten van FCK waren overduidel­ijk en tot in de treurnis toe gecommunic­eerd. Alleen, Club kon niet verhelpen dat de Denen met een combinatie van bovenstaan­de krachten de wedstrijd gisteren helemaal op slot deden. De variant? Een hoekschop. De aangever? Linksachte­r Ludwig Augustinss­on. De afwerker? Federico Santander. Zijn vierde in drie matchen. Vlak voor tijd een bijna identieke variant. Een hoekschop van Augustinss­on, deze keer afgewerkt door een andere kopbalmach­t, Mathias Zanka Jørgensen. 4-0, wat een wraak. Club zit Europees op de knieën. De eerste, tweede en zelfs derde plaats in groep G zijn plots heel ver weg.

 ?? © Bruno Fahy/belga ?? Stefano Denswil opende na de rust de score met een owngoal.
© Bruno Fahy/belga Stefano Denswil opende na de rust de score met een owngoal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium