De Standaard

Aftellen naar het einde is al begonnen

- LUDO VANDEWALLE

| Het wordt een lijdensweg voor Club Brugge in de Champions League. Zwaar verlies in Kopenhagen, de ploeg die de concurrent zou worden voor de derde plaats. Zou, want elke ambitie staat op de helling. Nul op zes. Nul goals gemaakt, zeven tegen. De tweede ronde is een utopie, Europees overwinter­en een verre droom. Het aftellen naar het einde is al begonnen.

Michel Preud’homme presenteer­de zijn team in de Deense hoofdstad zoals de meeste ploegen dat in deze Champions League op verplaatsi­ng willen doen: een stevige organisati­e en rekenen op een uitval, en dan meer bepaald op een individuel­e actie van een meer offensief ingestelde speler. Dat verdedigen ging nog. Althans, zo’n 53 minuten lang, maar uitbraken waren er ook toen al veel te weinig.

Zo achteruit leunen, dan speel je met vuur. Eén foutje en dan sta je daar met je defensieve organisati­e. Butelle ontsnapte in de eerste helft nog met zijn onoordeelk­undig uitkomen, maar Denswil deed zo’n blundertje na de rust dunnetjes over. Zonder druk in zijn rug versloeg hij van op twee meter zijn eigen doelman. Een ronduit belachelij­ke tegengoal. Geen Champions League- niveau. Geen Europa League-niveau. Zelfs geen Jupiler Pro League-niveau. Omdat hij niet gecoacht werd, maar ook wel heel onhandig van de Nederlande­r. 90 procent van de owngoals hebben echt wel met een gebrek aan kwaliteit te maken.

Daarna viel heel die organisati­e dan ook nog in duigen. Wat we van ná de 1-0 onthouden, is vooral dat Club goed wegkwam met 4-0. Hemelterge­nd. De lat werd met een beoogde derde plaats al niet te hoog gelegd, maar zo’n score bij wat de directe concurrent had moeten zijn, is helemaal wraakroepe­nd.

We gaan er niet blijven naar verwijzen, maar dan was het vorig seizoen met AA Gent allemaal veel leuker. Fris en aanvallend, met lef en spelers die boven zichzelf uitstegen. We hadden gehoopt dat Club dat dit seizoen zou kunnen benaderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium