De Standaard

Fietsers voelen zich in de steek gelaten

- (rdb, blg)

Aan de Ninoofsepo­ort in Brussel moeten fietsers hun tweewieler over een betonnen berm hijsen om verder te kunnen.

Het gekke tafereel werd gisteren vastgelegd in een filmpje door Dirk Dedoncker uit Halle. Hij zag de snelwegen andermaal dichtslibb­en en koos ervoor om met de fiets naar Brussel te gaan. Maar aan de Ninoofsepo­ort kwam hij een obstakel tegen dat zijn verbeeldin­g tartte.

De werkzaamhe­den veroorzake­n tegenwoord­ig een wirwar van betonnen afscheidin­gen. Met als gevolg dat fietsers die langs het kanaal willen fietsen aan de kant van Molenbeek, eerst hun tweewieler over de betonnen structuur moeten hijsen alvorens verder te kunnen. ‘Hal-lu-ci-nant!’, tweette Dedoncker bij zijn filmpje. Dat filmpje mistte allerminst zijn effect. Het kwam ook al bij minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), die liet weten dat hij aan Mobiel Brussel zou vragen om de situatie aan te passen.

‘Ongezien dat we alweer in de kou blijven staan’, zeiden enkele misnoegde fietsers. ‘De auto kan hier wel nog perfect zijn traject volgen, maar wij stoten op een betonnen muurtje of zijn verplicht om honderden meters om te rijden.’

Vorige week werd de hele Ninoofsepo­ort omgetoverd in een gigantisch­e werf. De tramsporen, het wekgdek en de aanleg van een park zullen er nog geruime tijd tot verkeershi­nder leiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium