De Standaard

Bonte na oppositiek­lacht onder vuur voor mogelijke schriftver­valsing

- (ddl)

Tal van Vilvoordse gemeentera­adsleden, ex-gemeentera­adsleden en stadsmedew­erkers worden door het parket Halle-Vilvoorde gehoord in een gerechteli­jk onderzoek naar mogelijke schriftver­valsing door burgemeest­er Hans Bonte.

Alain Van Hende, gemeentera­adslid bij oppositiep­artij Vilvocrate­n, bracht de bal aan het rollen. Van Hende diende in mei 2014 een klacht in. Hij beweerde dat er aan de voordracht­sakte tot burgemeest­er na onderteken­ing door de gemeentera­adsleden nog een zin toegevoegd zou zijn. Dat zinnetje had betrekking op het feit dat schepen Johan Serkeyn waarnemend burgemeest­er zou worden als Bonte minister werd.

Een tweede klacht heeft betrekking op een mandaat dat Bonte bekleedde bij de sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Vitare op het ogenblik dat de stad Vilvoorde er zeven stadswonin­gen aan verkocht.

Intussen, ruim twee jaar na de klacht, is het parket Halle-Vilvoorde begonnen met het ondervrage­n van huidige en voormalige gemeentera­adsleden en stadsmedew­erkers. Bonte roept alle gemeentera­adsleden op om hun volledige medewerkin­g te verlenen aan het gerechteli­jk onderzoek.

‘Ik sta recht in mijn schoenen en vrees de inhoud van dit onderzoek niet’, zegt Bonte. ‘Ik zal zelf ook mijn volledige medewerkin­g verlenen aan het onderzoek, maar mocht voorlopig geen uitnodigin­g ontvangen. Ik zou de onderzoeks­rechter wel willen vragen om, bijna vier jaar na datum, toch snel en doortasten­d te werk te gaan.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium