De Standaard

Licht uit bij Van Hooydonck, Mathis verrast

WIELRENNEN

-

Het WK tijdrijden bij de beloften werd een pijnlijke afknapper voor de Belgen. Nathan Van Hooydonck (27ste) en Senne Leysen (47ste) stonden niet eens ‘tussen de mensen’, de enige ambitie die ze vooraf hadden uitgesprok­en. ‘27ste of voorlaatst­e, het maakt geen verschil’, aldus de neef van Edwig Van Hooydonck. ‘Ineens ging het licht uit.’ Leysen had een nog slechtere dag: hij ging neer in een bocht, gevallen door wat zand op de weg.

De zege ging naar de Duitser Marco Mathis (22), een totale verrassing.

Bij de beloften vrouwen ging de Nederlands­e Karlijn Swinkels (18) met tijdritgou­d aan de haal.

Vandaag werken de elite vrouwen hun chronorit af. AnnSophie Duyck (29) hoopt na ronduit slechte Olympische Spelen (23ste op 25 deelnemers) de lijn van het EK in Plumelec door te trekken, waar ze zesde werd.

‘Rio heeft nagezinder­d, ik heb daar lessen uit getrokken. Het was natuurlijk wel op wereldnive­au, maar over 30 kilometer bijna vier minuten trager rijden dan Kristin Armstrong, dat blijft een domper’, aldus Duyck. ‘Mijn probleem was dat ik veel te nerveus was. Vroeger dacht ik dat er enorm veel adrenaline moest zijn om de motor in gang te krijgen. Maar op het EK heb ik gemerkt dat ik ook hard kan trappen zonder me druk te maken. En op dit WK krijg ik via de bond ook een betere ondersteun­ing dan op de Spelen. Dat geeft ook meer mentale rust. Al weet ik niet wat de warmte met mij zal doen.’ QATAR DEZE WEEK b Vandaag 8 uur: tijdrit junioren mannen (Jasper Philipsen, Ruben Apers) 12.15 u.: tijdrit elite vrouwen (Ann-Sophie Duyck) Morgen 12.45 u.: tijdrit elite mannen Donderdag 11 uur: wegrit beloften mannen Vrijdag 7.30 u.: wegrit junioren vrouwen 12.45 u.: wegrit junioren mannen Zaterdag 11.45 u.: wegrit elite vrouwen Zondag 9.30 u.: wegrit elite mannen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium