De Standaard

Minister Kerry nu toch weer bereid om met Russen te onderhande­len

- MOSKOU (REUTERS)

| De Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken John Kerry en zijn Russische ambtsgenoo­t Sergei Lavrov hebben zaterdag een ontmoeting in Zwitserlan­d om over de toestand in Syrië te praten.

Washington had de gesprekken met Moskou vorige week afgebroken omdat de Russen zich niet aan de afgesproke­n wapenstils­tand hielden. Samen met het Syrische regime bombardeer­den ze wijken in de stad Aleppo die in handen zijn van de rebellen. Daarbij werden ook ziekenhuiz­en en andere burgerdoel­witten niet ontzien. Washington en Parijs beschuldig­den Moskou en de Syrische regering van oorlogsmis­daden.

Kerry zei toen zijn pogingen op te geven, maar nu staat er toch weer een ontmoeting over het conflict gepland.

Ook vertegenwo­ordigers van Saudi-Arabië, Turkije, Qatar en Iran zouden aanwezig zijn bij de ontmoeting. Zondag gaat Kerry ook nog naar Londen om met verschille­nde landen te praten over een oplossing in Syrië.

De toestand in Aleppo is onhoudbaar. Een kwart miljoen mensen zitten er als ratten in een val. De hernieuwde bereidheid om met de Russen rond de tafel te gaan zitten, wijst volgens waarnemers op het feit dat het Westen weinig opties heeft in dit conflict. Er wordt met name gevreesd dat de wapens die aan de rebellen worden geleverd, uiteindeli­jk terechtkom­en bij islamistis­che terreurgro­epen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium