De Standaard

App voor vrijwillig­erswerk op maat

- ANTWERPEN

Op ieder organisati­epotje past een vrijwillig­ersdeksel. Give a Day wil vrijwillig­ers helpen om een organisati­e te vinden die bij hen past.

| Deze keer geen datingapp en -website om de liefde van je leven te vinden. Wel een platform dat een match made in heaven zoekt tussen organisati­es en vrijwillig­ers. De website van Give a Day wordt vandaag gelanceerd.

‘Het opzet is simpel’, zegt Bart Wolput, de oprichter van het platform. ‘Geïnteress­eerden kunnen zich registrere­n op de website en vervolgens hun interesses en talenten ingeven. Bovendien heeft iedereen een persoonlij­ke kalender waarop ze vrije momenten kunnen ingeven.’ Vrijwillig­erswerk op maat dus.

‘Vergelijk het met een huwelijk’, zegt Wolput. ‘Je probeert toch even voor je een langdurig engagement aangaat.’

Het project start in Antwerpen, en Neerpelt, maar ook Brugge staat op de planning. De bedoeling is om tegen de zomer 2017 uitgerold te zijn over heel Vlaanderen. Ook een Engelstali­ge versie staat op het programma.

Het doel is om niet alleen met gewone vrijwillig­ers te werken, maar ook met bedrijven. ‘Dat past binnen het idee van duurzaam ondernemen’, zegt Wolput. ‘Om de sociale kant van het bedrijf te be-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium