De Standaard

Teodorczyk doet het weer

Hoewel Nicolae Stanciu zijn draai niet vindt, blijft Anderlecht het goed doen in Europa. Paars-wit knokte zich naar een verdiend punt in Mainz en blijft op kop in zijn poule.

- JÜRGEN GERIL

MAINZ | Dat Anderlecht een punt meegriste in Mainz, dankte het weer aan Lukasz Teodorczyk. Net voorbij het uur scoorde de Pool de gelijkmake­r. Niet iedereen haalde zijn niveau. Recordaank­oop Nicolae Stanciu miste opnieuw de ene na de andere actie en knalde meermaals ondoordach­t op doel. Hij heeft echt eens die ene beslissend­e actie nodig om zijn vertrouwen op te krikken.

Strafschop Deschacht

Maar ook Olivier Deschacht had het lastig. Door het uitvallen van Spajic pakte René Weiler toch uit met een 3-5-2 tactiek. Daardoor konden zowel Stanciu als Hanni centraal acteren, maar Olivier Deschacht speelde in de driemansde­fensie tegen zijn voet aan de rechterzij­de. Daar moest hij met al zijn ervaring de steekjes oprapen die de jonge Emmanuel Sowah voor hem liet vallen. Maar na negen minuten was het Deschacht die in de fout ging. Als linksvoeti­ge op rechts tackelde hij Pablo De Blasis langs de verkeerde kant en de bal ging op de stip. Het is natuurlijk niet altijd scheidsrec­hter Christophe Dierck die Anderlecht leidt en Mainz-speler Malli kende geen genade: 1-0.

De RSCA-speler die het meeste zin had om er vanaf het begin iets van te maken was toch opnieuw Sofiane Hanni. Komt hij aan de bal dan houdt iedereen zijn adem in en dat zal zondag tegen Club Brugge ook wel zo zijn. Zo kapte de dribbelaar bij zijn eerste actie heerlijk zijn verdediger uit, maar doelman Lössl kwam razendsnel uit. Daarna zette hij een combinatie op met Teodorczyk, maar opnieuw lag de keeper in de weg. Doodjammer.

Hanni voelde zich in zijn sas in het nieuwe systeem. Zowat alle waarnemers hadden verwacht dat het ook Stanciu deugd zou doen, maar dat was geenszins het geval. Net als zondag tegen Lokeren verloste Weiler de Roemeen na een uur voetballen uit zijn leiden. De man van 10 miljoen zou RSCA in dit soort matchen naar een hoger niveau moeten tillen, maar hij vindt zijn draai niet.

Gelukkig hield Davy Roef zijn ploeg recht toen de flanken soms eens overlopen werden en als de partyplann­ers niet meewerken, dan doet Teodorczyk het maar zelf.

Voor de pauze had de Pool de grensrecht­er al eens genadeloos afgeblaft toen die vlagde voor een klein foutje. Teo scoort sowieso al niet al te hoog op de schaal van Adonis en heeft priemende ogen. Na die interventi­e durfden de lijnrechte­rs amper nog vlaggen voor offside. In de 66ste minuut ren-

Stanciu zou Anderlecht in deze matchen naar een hoger niveau moeten tillen, maar werd weer vervangen

deerde dat ook. Sofiane Hanni – weer hij – trapte een gemeten voorzet. Teo kwam voor zijn man en kopte de 1-1 keihard tegen de netten. Na zes goals in de competitie zit Teo nu ook al aan 4 Europese treffers. Creatief meevoetbal­len moet hij niet doen, maar wroeten en scoren is zijn ding. Zo snel mo- gelijk die aankoopopt­ie lichten zouden we zeggen.

Voor de wedstrijd had Anderlecht getekend voor een puntje op bezoek bij de nummer zes uit de Bundesliga. Zo staan ze mee op kop in hun poule en hebben ze nog twee thuismatch­en voor de boeg. Weiler wisselde dan ook Teodorczyk voor Badji en ging met vier man achteraan voetballen. Daar hield de sterke Kara goed stand en paars-wit kon beginnen denken aan de topper van zondag tegen Club Brugge. Paars-wit trekt met vertrouwen naar het Jan Breydelsta­dion, maar had in deze Europese week wel 48 uur minder rust dan blauw-zwart.

 ?? © Jimmy Bolcina/photo news ?? Even voorbij het uur kopt Lukasz Teodorczyk de gelijkmake­r tegen de netten.
© Jimmy Bolcina/photo news Even voorbij het uur kopt Lukasz Teodorczyk de gelijkmake­r tegen de netten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium