De Standaard

Aandelenko­ers Agfa keldert na afblazen overnamepl­an

-

| Het Agfa-aandeel heeft gisteren 21 pcoent van zijn waarde verloren. Dat gebeurde na het afblazen van de overnamege­sprekken rond de Belgische beeldvormi­ngsgroep.

Het bedrijf liet donderdaga­vond weten dat een punt is gezet achter de bespreking­en met het Duitse softwarebe­drijf CompuGroup. Toen op 8 november werd bekendgema­akt dat Agfa en Compugroup de koppen bijeenstak­en om een overname te bekijken, werden de slaagkanse­n als vrij klein ingeschat.

De twee bedrijven hielden zich gisteren volledig op de vlakte over de redenen van de stopzettin­g van hun gesprekken.

Beursanali­sten reageerden weinig verrast. Volgens hen zijn de zware pensioenve­rplichting­en van Agfa een groot obstakel. Verder betwijfele­n ze of het Duitse softwarebe­drijf wel de ervaring in huis heeft om een grote industriël­e groep die sterk onderhevig is aan de schommelin­gen op de grondstoff­enmarkt en de waarde van de dollar, te leiden.

‘We hebben ons altijd al de vraag gesteld of een softwarebe­drijf in staat is zo’n complexe industriël­e groep te leiden’, verklaarde Stefaan Genoe van het beurshuis Degroof/Petercam.

Verscheide­ne beurshuize­n verlaagden na het afspringen van de overnamege­sprekken spoorslags hun koersdoel voor Agfa.

KBC Securities schroefde het koersdoel terug van 4,60 naar 4,20 euro. Bij ING ging het om een verlaging van 3,80 naar 3,40 euro per aandeel. Bij Degroof/Petercam daalde het koersdoel van 4,40 naar 4,20 euro en werd tegelijk het advies bijgeknipt. Het beurshuis raadt beleggers niet langer aan om Agfa-aandelen bij de kopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium