De Standaard

Invaller Sander Coopman brengt bekerfinal­e dichter

- (fb) (bfa)

Een fenomeen, die boomlange en graatmager­e keeper van Eupen. Het ziet er niet uit, zo’n ‘atleet’ in de goal, maar Niasse hield zijn ploeg in de eerste helft wel op koers. En in de tweede helft strandde de verdiende goal van Essevee op de deklat. Maar drie minuten voor tijd zorgde invaller Coopman dan toch voor de verdiende zege. meteen de match in handen, verder dan een paar snelle uitbraken kwamen de bezoekers in de eerste helft niet. Alle kansen waren voor de thuisploeg, maar Lepoint stuitte op doelman Niasse, niemand kon iets met de voorzet van Dalsgaard en Baudry besloot van dichtbij over. Essevee drukte door, maar toen ontpopte Niasse zich stilaan tot held. Broodmager, 1,95m maar de 20-jarige Senegalees hield met een geweldige reflex eerst Lepoint van de openingsgo­al en ranselde daarna ook knap een schot van Leye uit de hoek. Om maar te zeggen: dat het aan de rust nog steeds 0-0 stond, dankte Eupen alleen aan Babacar Niasse. En Dury werd nog wat ongeruster.

Zelfde spelbeeld evenwel na de rust. Overwicht voor Essevee, Eupen dat er maar moeizaam uitgeraakt­e. Maar de verhoopte en verdiende goal viel maar niet. Al was er ook pech mee gemoeid toen Lepoint de voorzet van Dalsgaard tegen de deklat devieerde. Waarop de thuisploeg de druk nog opvoerde, maar het aanvalsspe­l was te ordeloos, echte kansen volgden niet.

Het leek 0-0 te blijven, maar toen loonde de wissels van Dury die de nieuwe spits Gueye en Coopman inbracht. Een schot van de sterke Madu bleef hangen en Coopman maakte af. 1.800 man gingen uit hun dak, Essevee moet de klus binnen twee weken aan de Kehrweg kunnen klaren. Eupen is bijna next.

Alleen de finale trekt volk, weet iedereen intussen. Francky Dury had vooraf gezegd dat de supporters die gisteren niet zouden komen opdagen, ook niet naar de finale zouden moeten komen. Indien Essevee doorstoot, weet het nu al: niet meer dan 2.900 Zulte Waregem-supporters in het Koning Boudewijns­tadion. Zoveel waren er gisteren namelijk in het Regenboogs­tadion.

Standard heeft zijn opvolger voor Adrien Trebel bijna beet. De Rouches staan op het punt zich te versterken met Razvan Marin (20). De Roemeense internatio­nal komt voor 2,4 miljoen euro over van FC Viitorul en tekent normaal gezien vandaag een contract tot medio 2021.

Marin staat in Roemenië te boek als een groot talent. Al op zijn 17de debuteerde hij in de hoofdmacht van FC Viitorul, de club waar levende legende Gheorghe Hagi hoofdtrain­er is. Op zijn 20ste heeft Marin al 82 wedstrijde­n op het hoogste niveau op de teller staan. In oktober vorig jaar debuteerde de jonge middenveld­er met glans voor de nationale ploeg in de WK-kwalificat­iematch tegen Armenië (0-5). Hij scoorde en gaf een assist.