De Standaard

Parking Nederhem in Halle krijgt definitiev­e inrichting

-

oliën’, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (SP.A). Volgens de schepen zou er voor de volksgezon­dheid geen gevaar zijn. ‘Toch moet de sanering plaatsvind­en. Ovam neemt alle noodzakeli­jke voorzorgsm­aatregelen. Daarom zullen er tijdens de saneringsw­erkzaamhed­en per dag verschille­nde metingen worden uitgevoerd.’

Vanaf dinsdag 24 januari zal een groot stuk van de parking worden afgesloten, met name het deel dat het dichtst bij de rotonde ligt. Het andere deel van de parking, met inrit langs de Jean Laroy- straat, blijft wel bereikbaar. Tegen eind dit jaar moet zowel de nieuwe voorstadsp­arking als de aanleg van de Spoorwegst­raat voltooid zijn.

‘In Halle nemen duizenden mensen per dag de trein naar hun werk’, zegt burgemeest­er Dirk Pieters (CD&V). ‘ Velen van hen laten hun wagen achter op Nederhem. Om het tijdelijke verlies aan parkeerpla­atsen op te vangen, hebben we een aantal alternatie­ven uitgewerkt. Wie zijn wagen lang wil parkeren, kan terecht in de Welkomstla­an, beter bekend als de “Landingsba­an”. Daar komen 122 extra parkeerpla­atsen.’

Zeventien plaatsen worden in de Welkomstla­an zelf aangelegd, in de Albertstra­at zijn dat tien parkeerpla­atsen en in het verlengde van de E. Nerinckxst­raat twintig. Daarnaast komen er in het deel tussen de parking aan de Edmond Nerincxstr­aat en de Eugene Ysayestraa­t 75 extra parkeerpla­atsen. Om die nieuwe parkeerple­kken mogelijk te maken, worden de parkeerstr­oken aangepast en moet er schuin worden geparkeerd.

Voor kort parkeren worden automobili­sten doorverwez­en naar de parking langs de Slingerweg, aan de achterzijd­e van De Bres. Dat wordt een zone waar wagens maximaal drie uur mogen staan. De parking is vooral bedoeld voor de bezoekers van het zwembad, de markt of omliggende winkels. Langs de Graankaai komt ook een strook waar bussen passagiers kunnen afzetten en ophalen.

‘De alternatie­ven voor het langparker­en liggen op een wandelafst­and van 5 à 10 minuten van het stationspl­ein. De alternatie­ven voor kort parkeren liggen eveneens op beperkte wandelafst­and’, zegt de burgemeest­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium