De Standaard

Tom Heremans spot (met) trends

Hoe jonger en modeller, hoe trouwer de vrouw

-

‘Ik volg hem, eender waar zijn voetbal hem naartoe brengt. En nu dus naar China’ Rafaella Szabo in Het Nieuwsblad Magazine

Rafaella Szabo is de vrouw van Axel Witsel. Hij is een voetballer, dus zij is een model en wat de Britten een WAG noemen. Eerder volgde ze Axel al naar Rusland, nu naar China. Haar loyaliteit siert haar, net als haar vooruitzie­ndheid: vorig jaar beviel ze van een dochtertje genaamd Maï-Li.

‘Deels door mijn verhuizing naar Duitsland gaan Jelle en ik onze eigen weg’ Helmut Lotti op Facebook

Jelle Van Riet is binnenkort de ex-vrouw van Helmut Lotti. Zij is een literair journalist­e en dus allesbehal­ve een WAG (al zou ze gerust voor een model kunnen doorgaan, haasten we ons erbij te melden). Waar het precies fout liep, daar heeft voorts niemand zaken mee. Laten we het hierop houden: soms ligt Duitsland verder van Antwerpen dan China.

‘Miss of niet, ik blijf bij Stefan’ Romanie Schotte in Het Nieuwsblad

Tekent zich hier een maatschapp­elijke trend af ? Hoe jonger en modeller, des te trouwer gedraagt zich de vrouw. Terwijl Nathalie Meskens zich volgens TV

Familie uitleeft in Gambia en volgens Dag Allemaal op Tinder, zweert de nieuwe Miss België eeuwige trouw aan haar jeugdvrien­dje. En ze meende het, er stond geen chocolade-ijsje-emoji achter. ‘Meisjes van mijn generatie kennen geen grenzen meer’ Loïc Nottet in Humo Lap, we hebben de maatschapp­elijke trend nog maar net gespot en hij is alweer voorbij. Typisch De Standaard.

‘Meerwaarde­taks, daar doen wij niet aan mee’ Gwendolyn Rutten op de nieuwjaars­receptie van Open VLD

Kijk: een vrouw die wel nog trouw blijft. Toch aan haar principes. En zelfs in de moeilijkst­e omstandigh­eden. Diezelfde dag stond immers in de kranten dat drie miljoen Belgen nooit met vakantie kunnen wegens geen geld, en dat de acht rijkste mensen ter wereld (allemaal mannen, trouwens) samen evenveel geld bezitten als de vier miljard armsten ter wereld. Maar Rutten staat pal: een belasting op beleggings­winsten? Dat nooit! Het is vast een kwestie van goesting. ‘Mijn grootste zorg was kinderen met mijn muzikale carrière combineren. Maar mijn vrouw heeft alles in handen genomen’

Willy Sommers in ‘De bende van Annemie’ op Radio 1

Vorige week was er verontwaar­diging over Janet Jackson, die op haar vijftigste moeder werd. Is dat niet te oud, vroegen velen zich af. ‘Waarom krijgen oudere vaders die vraag nooit?’, kaatste Petra De Sutter de bal terug. Wat Annemie Peeters op het goede idee bracht het eens aan een oudere vader te vragen. Helaas vroeg ze het aan Willy Sommers.

‘Vraag maar na bij vrouwen die al kinderen hebben: als ze uit het zwembad komen, dan druipt het water uit hun vagina’ Hendrik Cammu in Humo

Hoe verandert het lichaam van een vrouw nadat ze kinderen heeft gekregen, besloot Humo zich deze week eens af te vragen. Als je die vraag aan Hendrik Cammu stelt, die nochtans zelf geen vagina heeft, dan levert dat een erg plastisch stuk op. Al zat er qua onsmakelij­ke anekdotiek zeker nog rek op. ‘Mama zijn gaat voor Rafaella zo naturel, al vanaf het eerste uur’ Axel Witsel in Het Nieuwsblad Magazine Dat zal best, maar hou haar in China toch maar uit de buurt van het zwembad, Wits.

‘Vroeger, toen de wetenschap­pen nog een echte machowerel­d waren, werd het vrouwelijk orgasme soms geïnterpre­teerd als iets om mannen te plezieren’ Dirk Draulans in Knack

Gelukkig is er sinds vroeger veel veranderd. De wetenschap­pen zijn helemaal vervrouwel­ijkt. Alleen de wetenschap­pelijke stukken over het vrouwelijk orgasme worden nog door mannen geschreven.

‘Ik heb in elk geval geen haast’ Moora Vander Veken in Dag Allemaal

‘Moora Vander Veken is al drie jaar alleen!’, toeterde Dag Allemaal deze week dramatisch op de cover. ‘En dat vind ik eigenlijk de max’, verduideli­jkte de jonge Thuis- actrice, helemaal op het eind van het artikel binnenin. Ze hoeft niet zo nodig een relatie, en ook aan kinderen denkt ze nog niet, ze heeft alle tijd. In afwachting zouden we haar aanraden geregeld wat baantjes te gaan trekken, nu het nog kan.

Voor we het vergeten: dat Tinderprof­iel van Nathalie Meskens? Dat bleek een vals profiel te zijn. Ook dat stond in Dag Allemaal pas helemaal op het eind van het stuk. Net als hier, we leren snel bij.

Scoop kiest elke week een aantal citaten, met een kritische blik op sterke verhalen en hoe ze in de media gebracht worden.

 ?? © belga ?? Temporeel single.
© belga Temporeel single.
 ?? © belga ?? Emojineel verbonden.
© belga Emojineel verbonden.
 ?? © belga ?? Naturel maternaal.
© belga Naturel maternaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium