De Standaard

‘Wie wil er hier 500 euro per minuut verdienen?’

-

PETER DE LOBEL FOTO’S JIMMY KETS

| Rood vestje, rood haar en vlammend rode lippenstif­t. PTB’ster Nadia Moscufo kijkt aan de ingang tevreden toe hoe de Salle Georges Truffaut in Luik volloopt voor de plaatselij­ke nieuwjaars­drink. Een goeie drie- à vierhonder­d dieprode militanten zijn opgedaagd. Overal in de zaal hangen kleurrijke partijvlag­gen, aan een standje worden boeken van en over Karl Marx en Fidel Castro verkocht.

Moscufo is PTB-gemeentera­adslid in Herstal, waar Frédéric Daerden (PS), zoon van, de plak zwaait. Of ze de afgelopen weken veel reacties kreeg van de mensen over het Publifin-schandaal? ‘E-norm! De mensen zijn gedegoutee­rd door wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Wij krijgen voortduren­d het verwijt dat we zorgen voor een afkeer van de politiek, maar het zijn de andere partijen die het zichzelf aandoen’, zegt ze. ‘Wij brengen een positief verhaal en zorgen er net voor dat mensen de smaak van politiek terug te pakken krijgen.’

Het is provinciaa­l PTB-voorzitter Damien Robert die hier vandaag de honneurs waarneemt. De ster van de Luikse PTB, Raoul Hedebouw, moet opdraven in Antwerpen op de nieuwjaars­drink bij PVDA-partijvoor­zitter Peter Mertens. Een videotoesp­raak brengt soelaas. ‘We moeten hier in Antwerpen alles doen wat we kunnen in de strijd tegen Bart De Wever!’, zegt Hedebouw tegen zijn gevolg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium