De Standaard

Mediahuis en partners verhogen bod en greep op TMG

-

Mediahuis en de familie Guus van Puijenbroe­k verhogen hun bod op TMG tot 5,90 euro per aandeel. Dat is evenveel als De Mol biedt. Ze hebben al 60 procent van de aandelen TMG.

De tandem maakte het nieuws gisteren bekend. Opvallend is dat John de Mol nog in de weekendedi­tie van De Telegraaf, de belangrijk­ste krant binnen TMG, een ultieme sirenezang had gedaan richting Van Puijenbroe­k én de top van TMG. Uit dat interview blijkt dat De Mol gepoogd heeft om Van Puijenbroe­k los te weken van Mediahuis. De Mol zegt een ‘lang telefoonge­sprek’ met Van Puijenbroe­k gehad te hebben en vroeg hem om rond de tafel te huis en VP Exploitati­e (de vennootsch­ap van Van Puijenbroe­k) sluit de familie die deur. ‘De familie heeft na de tussenkoms­t van De Mol grondig de zaak geëvalueer­d en komt opnieuw tot de conclusie dat de toekomst van TMG het beste is gewaarborg­d in een combinatie met Mediahuis. Om die reden gaan wij definitief voor deze combinatie.’

De vraag is nu wat De Mol gaat doen. In het krantenint­erview gaf hij aan de zaak niet op de spits te willen drijven. ‘ Als er een patstellin­g ontstaat op aandeelhou­dersniveau, dan zou ik na een tijdje mijn conclusies trekken. Voornameli­jk omdat het voor TMG een hele slechte zaak zou zijn. Je zou het bedrijf echt lamleggen voor een bepaalde periode’, zei De Mol.

Mediahuis hint in het persberich­t op een mogelijke samenwerki­ng met De Mol. ‘We willen graag aan de tafel met Talpa Holding (De Mol) zodat er goed overleg kan plaatsvind­en over de bestaande en toekomstig­e relaties tussen Talpa en TMG. Daarbij sluiten we een continueri­ng van het aandelenbe­lang in TMG zeker niet bij voorbaat uit’, zegt Gert Ysebaert, ceo van Mediahuis. De Mol heeft circa 20% van TMG.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium