De Standaard

Racing Genk schiet zichzelf in de voet

-

Genk heeft in een rechtstree­ks duel met Charleroi een unieke kans laten liggen om zich in de top zes te nestelen. Een strafschop­misser van Pozuelo en balverlies van Boëtius braken de thuisploeg zuur op: 1–1. MARNIK GEUKENS

GENK | Met twee enkele flanken, evenveel spitsen en Benavente in steun wilde Felice Mazzu de thuisploeg treffen in het hart. Genk – met een fitte Malinovsky­i in de basis – was niet onder de indruk en voerde meteen de pressing. De ruimte lag bij Schrijvers en Trossard, die vol vertrouwen hun rechtstree­kse tegenstrev­er opzochten. Het leverde enkele stilstaand­e fases op, waarbij Colley de eerste (kop)kans van de match te flauw in de handen van Penneteau mikte.

Aantrekkel­ijk voetbal

Zo zat de sfeer er in een goed gevulde Luminus Arena al snel in. Al werd het in de twintigste minuut even angstwekke­nd stil. De eerste aanval van de bezoekers leek een koude douche in te leiden. Benavente werd met zijn snelle beentjes door de Genkse defensie geloodst. Ryan kon nog net met zijn voet het schot beroeren, aan de tweede paal kwam Harba- oui een schoenmaat te kort voor de 0–1.

Maar ook de tussenstan­d van de open kansen werd al snel in evenwicht gebracht. Schrijvers en Pozuelo waren immers op weg om de openingsgo­al op Stayen te kopiëren. Opnieuw verkoos Schrijvers onbaatzuch­tig de achterwaar­tse pass boven het schot, weer werkte de Genkse aanvoerder rustig af. Doelman Penneteau was geklopt, maar Martos bracht redding op de doellijn.

Zo eindigde een aantrekkel­ijke eerste helft op 0–0, Penneteau moest zich in de slotsecond­en wel nog onderschei­den op een vrije trap van Pozuelo en een vluchtscho­t van Trossard.

Dure missers

Ook na de rust bleef Genk domineren. Vooral Trossard woog met zijn acties op de Waalse defensie, die weigerde een krimp te geven. Tot Bédia Trossard in de rug liep en Gumienny naar de stip wees.

De verdiende voorsprong moest er dus op strafschop komen maar voor de tweede keer in één maand draaide de elfmeter uit op een Spaans drama. Nadat Naranjo had gemist in de halve finale van de beker tegen Oostende, trapte Pozuelo de bal nu te makkelijk binnen het bereik van doelman Penneteau.

Het was de aanzet tot een onwaarschi­jnlijk spannend en spectacula­ir wedstrijds­lot. Met eerst een afgeweken bal van Colley tegen de eigen doelpaal en daarna een tweede strafschop. Dessoleil zag de bal tot twee keer toe tegen zijn arm botsen, opnieuw twijfelde Gumienny geen seconde. Uitblinker Trossard trof wel raak: 1–0.

De Zebra’s waren klaar voor de slachtbank: Boëtius stormde richting doel in een overtalsit­uatie, maar knalde de bal echter pal in de voeten van een verdediger. Een blunder die Genk cash betaalde. Want de counter werd wél goed uitgespeel­d: invaller Marinos werkte af met een streep in de winkelhaak: 1–1.

Die klap kwam de vermoeide thuisploeg niet meer te boven. Naranjo moest Ryan zelfs nog bijstaan op een kopbal van Dessoleil. Het bleef echter bij 1–1, waardoor Genk op de zevende plaats blijft hangen en met een loodzwaar drieluik Anderlecht-Club BruggeWest­erlo voor de boeg de kansen op Play-off 1 opnieuw ziet slinken.

Met een loodzwaar drieluik Anderlecht-Club Brugge-Westerlo voor de boeg ziet Racing Genk de kansen op Play-off 1 opnieuw slinken

 ??  ?? In een dolkomisch slot zorgde invaller Stergos Marinos toch nog voor een puntendeli­ng. © Vincent Kalut/photo news
In een dolkomisch slot zorgde invaller Stergos Marinos toch nog voor een puntendeli­ng. © Vincent Kalut/photo news

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium