De Standaard

Verloren zoon redt WaaslandBe­veren

- MOESKROEN (who) (blg)

Mathematis­ch is Waasland-Beveren nog niet 100 procent gered, maar na de 1–2-zege bij Moeskroen, moet er al veel mislopen voor de Waaslander­s.

| Waasland-Beveren heeft nu negen punten voorsprong op rode lantaarn Moeskroen. Uitgereken­d verloren zoon en ex-Moeskroen-speler Steeven Langil bezorgde Waasland-Beveren in het slot van de match de gouden driepunter. De dribbelvaa­rdige Fransman sneed in zijn gekende stijl naar binnen en krulde de bal vanop de rand van de zestien zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer overhoeks binnen.

‘Ik ben enorm tevreden’, aldus Langil. ‘Een deugddoend­e, persoonlij­ke opsteker na zes moeilijke maanden in Polen. Ik kom van heel ver. Net daarom is dit een leuk cadeautje voor mezelf.’ Meteen ook de reden waarom Langil het doelpunt uitbundig vierde tegen zijn ex-ploeg, die hij daardoor dieper in de put duwde. ‘Het is een revanche voor mezelf, niet op Moeskroen. Natuurlijk vind ik het heel jammer voor hen.’ Moeskroen heeft nu vier punten achterstan­d op de voorlaatst­e, Westerlo.

Waasland-Beveren had het de eerste helft nochtans niet onder de markt op Le Canonnier. Moeskroen was veel gretiger en scherper in de duels. ‘ De eerste helft kwamen we er niet aan te pas’, bekende Langil achteraf. ‘ Gelukkig maken we op slag van rust nog gelijk, anders werd het nog lastig in de tweede helft. Dat we hier alsnog met de overwinnin­g gaan lopen toont tegelijk de mentale weerbaarhe­id van deze ploeg. Vorig seizoen verloren we gegarandee­rd dit soort wedstrijde­n. Nu hebben we meer ervaring en een coach die tactisch sterk is. Het be- houd kan ons niet meer ontglippen. Ik geloof nooit dat Moeskroen zijn resterende drie wedstrijde­n wint.’

Kai Alaerts heeft op de laatste dag van het WK skiën in Sankt Moritz de 41ste plaats behaald in de slalom. Hij eindigde op 8”76 van winnaar Marcel Hirscher, die net als in 2013 wereldkamp­ioen werd in de slalom. Hirscher won naast de slalom ook de reuzeslalo­m.

Dries Van den Broecke haalde het einde van de tweede run niet, Tom Verbeke kon zich niet plaatsen voor de tweede run.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium