De Standaard

Vijfdeklas­ser op één match van Wembley

-

Voetbalspr­ookjes bestaan. Voor het eerst in 103 jaar plaatste een amateurclu­b zich voor de kwartfinal­e van de FA Cup. Lincoln City versloeg Premier League-club Burnley. liefde van de mensen voor de FA Cup weer zal doen oplaaien. ‘We hebben het voetbal zijn magie teruggegev­en. Wie zegt dat de FA Cup dood is, is de afgelopen weken niet in Lincoln geweest.’

Het feest na de match was uitbundig. De fans van Lincoln kregen er maar geen genoeg van en wilden Turf Moor – de thuishaven van Burnley – niet verlaten tot ze uiteindeli­jk gedwongen werden door de veiligheid­sdiensten. Hoe groot en speciaal de prestatie voor Lincoln City was, werd ’ s avonds helemaal duidelijk in het tv-programma Match of the Day op de BBC. Lincoln-trainer Cowley was daar uitgenodig­d en had plots een gladgescho­ren gezicht, terwijl hij ’s middags nog een wilde baard had staan. ‘Ik heb me niet geschoren op mijn huwelijksd­ag, maar wel nu ik wist dat ik op Match of the Day zou komen’, aldus Cowley.

Er was er maar eentje die in Lincoln het hoofd koel hield. Matchwinna­ar Sean Raggett na de wedstrijd: ‘ Een feestje? Neen, we gaan niet te hard vieren, want dinsdag volgt de belangrijk­e verplaatsi­ng naar North Ferriby.’ We weten nog altijd niet of hij dat serieus meende.

Leicester City kon ook in de beker zijn kampioenen­niveau niet terugvinde­n. De landskampi­oen verloor met 1–0 van derdeklass­er Millwall na een goal in de blessureti­jd en is uitgeschak­eld.

Ook Manchester City liep een blauwtje op. De ploeg van Pep Guardiola speelde met zijn toppers 0–0 gelijk tegen tweedeklas­ser Huddersfie­ld Town en krijgt volgende week een herkansing tijdens een replay.

Topclubs Chelsea, Tottenham en Manchester United lieten zich dan weer niet verrassen door tweedeklas­sers. Chelsea versloeg Wolverhamp­ton met 0–2, Tottenham ging met 0–3 winnen bij Fulham en Manchester United haalde het met 1–2 van Blackburn Rovers. Middlesbro­ugh klopte derdeklass­er Oxford United na een spannende wedstrijd: 3–2. Arsenal gaat vanavond nog op bezoek bij Sutton United, de tweede amateurclu­b die nog in de FA Cup zit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium