De Standaard

NVAtopvrou­wen houden adem in voor begeerd zitje

-

Sarah Smeyers lijkt over de beste kaarten te beschikken om Elke Sleurs op te volgen als staatssecr­etaris. Maar het uitblijven van witte rook kan op een ander denkspoor wijzen. werpen te komen, net als de voorzitter, de vicepremie­r en de minister van Financiën en twee Vlaamse ministers. Demir is onder meer om die reden naar Genk verhuisd.

Een andere denkpiste is het terughalen van Helga Stevens naar de Wetstraat. Het dove Europarlem­entslid uit Gent is een oudgediend­e. Met haar beperking heeft ze al menig glazen plafond aan diggelen geslagen.

Vraag is of het deze keer geen glazen klif wordt. Erg risicovol is de job niet, maar wel ondankbaar. Want wat kun je nog realiseren in amper twee jaar tijd?

Het kan dat de partij de bevoegdhed­en verdeelt onder de resterende ministers, al mag ze niet de indruk wekken ze niet belangrijk te vinden.

Dat de opvolging er niet meteen maandag kwam, doet sommigen vermoeden dat De Wever alsnog met een verrassing komt. Iemand als Vlaams Parlements­lid Annick De Ridder bijvoorbee­ld, of Nadia Sminate. ‘Eerstdaags wordt beslist of de voorziene partijraad van 11 maart vervroegd wordt’, luidt voorlopig het enige partijcomm­entaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium