De Standaard

Smsparkere­n dijt langzaam maar zeker uit

- (rdb)

Automobili­sten kunnen voortaan in Vorst en Molenbeek via sms betalen. Ook in Anderlecht kan dat vanaf morgen. Toch is er nog veel werk aan de winkel.

Het gewestelij­k parkeerage­ntschap Parking.Brussels voegt met Vorst, Molenbeek en Anderlecht drie nieuwe gemeenten aan de portefeuil­le toe waar bestuurder­s voortaan ook via sms kunnen betalen. Samen met Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren maakt dat nu vijf van de negentien Brusselse gemeenten die hun parkeerbeh­eer uitbestede­n aan Parking.Brussels.

Het agentschap ontstond in 2014 door een ordonnanti­e die stelde dat het parkeerbel­eid dringend geharmonis­eerd moest worden. Gemeenten werden daarbij aangespoor­d om de controle en de inning uit te besteden aan het agentschap of zelf in handen te nemen. Toch blijft het vooralsnog moeilijk om ook andere gemeenten warm te krijgen om zich aan te sluiten bij het agentschap.

‘Veel gemeenten hebben namelijk privécontr­acten lopen met andere firma’s en zijn verplicht om die contracten uit te doen’, zegt Sara Jasmes van Parking.Brussels. ‘En een overstap naar onze diensten gebeurt ook niet in twee maanden tijd. Het doel is wel om binnen zo'n vijf jaar meer dan de helft van de gemeenten in portefeuil­le te hebben.’

Bij Parking.Brussels viel ook te horen dat de parkeermet­ers van de stad in het tweede deel van dit jaar eindelijk uitgerust worden met de functie om via sms te betalen. Vooralsnog kunnen bestuurder­s in de hoofdstad alleen met een bankkaart betalen aan de automaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium