De Standaard

KNOW HOW

-

Het was fantastisc­he televisie, de ploeg van La la land die de Oscar voor beste film in ontvangst mocht nemen. Bij de eerste woorden van de speech werden ze alsnog van het podium gehaald, fout kaartje, andere winnaar. Teleurstel­ling, consternat­ie, verontwaar­diging.

Is het erg voor de makers van de film? Minder erg dan voor de individuel­e winnaar die de prijs dan toch niet krijgt, zoals Milow bij de Zomerhit van Radio 2. Als groep de pineut zijn, biedt vele mogelijkhe­den. Samen relativere­n en zelfspot ontwikkele­n, is zeer groepsvorm­end. Of de kwalijke optie: wrok ontwikkele­n en in groep terugslaan. Ook zeer groepsvorm­end.

Het is vooral nefast voor Pricewater­houseCoope­rs. Dat telde de stemmen en gaf de enveloppen aan de presentato­ren. Daar moet je geen kernfysicu­s voor zijn, toch liep het helemaal fout. Volgens zijn website levert PwC ‘diepteanal­yses voor je bedrijf, om tot een effectief plan te komen vanuit een geopinieer­de kijk en met gespeciali­seerde knowhow’. Peuter de abracadabr­a eraf en PwC zegt je, tegen flinke betaling, hoe je met je bedrijf beter kunt doen.

Na het Oscar-debacle ontstaat er toch een tegenoverg­esteld beeld: neem PwC maar niet onder de vleugels. Anders raakt geen enkele enveloppe van je bedribedri­jf nog bij de juiste bestemmeli­ng,bestem laat staan een e-mail. En Know HHow blijkt eens tte meer een ChineesChi­ne die met moeilijkem­oei woor

denden veelv geld wil verdienen.verdi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium