De Standaard

Problemen nieuwe motor remmen Stoffel Vandoorne af

- BARCELONA gve) (fbu, dvd)

De F1-testen in Barcelona zijn rampzalig verlopen voor McLaren, de ploeg van Stoffel Vandoorne.

| De eerste testdag van Stoffel Vandoorne aan het stuur van de nieuwe McLarenHon­da MCL32 werd geen succes. Dat was niet de schuld van de Belgische debutant. De wagen zelf leek nog niet wedstrijdk­laar.

Net als zijn ploegmaat Alonso de dag voordien bracht Vandoorne heel weinig tijd door op de baan, maar des te meer in de pitbox omdat de motor vervangen moest worden. Terwijl concurrent Mercedes vlotjes 130 rondjes afwerkte, bleef McLaren steken op veel minder.

‘Dat weet je dat je ernstige problemen hebt’, zei Vandoorne. ‘Ik probeer er het beste van te maken. Voor mij draait het nu vooral erom ervaring op te doen. Ik vind het positief dat ik me goed voel aan het stuur van de auto, ook met de nieuwe banden en de nieuwe aerodynami­ca. Ik hoop dat we deze nacht een oplossing vinden en de volgende dagen wat meer kunnen rijden.’

Dat de McLaren op dit ogenblik een pak minder snel lijkt te gaan dan de concurrent­ie, baarde Vandoorne niet echt zorgen. ‘Fernan- do haalde maandag 30 ronden af te leggen, ik nu amper 40 en eigenlijk was geen enkele run een degelijke run’, analyseerd­e hij. ‘We zijn nu nog volop bezig alles te controlere­n. Pas als we op een dag een volledig programma kunnen afwerken, zullen we een beter beeld krijgen van de prestaties van de auto.’

De problemen bij McLaren komen als een verrassing. De auto’s horen al betrouwbaa­r te zijn voor ze aan de testen beginnen. (

François De Keersmaeck­er maakt veel kans om opnieuw verkozen te worden tot voorzitter van de Belgische voetbalbon­d (KBVB). Op 24 juni zou hij zijn zevende ambtstermi­jn als bondsvoorz­itter aanvatten.

Vanuit de Pro League, de verzamelin­g van eersteklas­sers, is er nog altijd geen tegenkandi­daat voor de 58-jarige Mechelse advocaat, die zelf kandidaat is namens de amateurclu­bs. Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk die in de vorige verkiezing nipt met twaalf tegen elf stemmen verslagen werd, is niet van plan opnieuw de handschoen op te nemen.

Sinds het aantreden van Bart Verhaeghe (Club Brugge) als ondervoorz­itter lijkt de macht van De Keersmaeck­er sterk beperkt. Hij zou zich nu schikken in een soort van ceremoniël­e functie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium