De Standaard

Halalketen Tanger Market breidt zich uit in Antwerpen

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

De halalsuper­markt Tanger Market verdrievou­digt in Antwerpen door twee winkels over te kopen van Ahold Delhaize. ‘We hebben nog plannen.’

Tanger Market startte in 2010 in Amsterdam met een eerste supermarkt gericht op allochtone­n. H et biedt een ruim assor timent aan ‘ etnische producten’ aan, die het koopt in Marokko, Turkije, Suriname en Azië. Het supermarkt­bedrijf is gericht op halalvlees én op verse groe ten en fruit.

De Marokkaans­e familie achter Tanger Market was al sinds de jaren tachtig ac tief als kipgrootha­ndel. Het bedri jf, in handen van zes broers, werd een van de grootste kipleveran­ciers van Den H aag.

Tanger M arket breidde zich de voorbije jaren uit van één supermarkt in Amsterdam naar tien supermarkt­en, op één na allemaal verspreid over Nederland.

In 2013 werd de stap naar Ant werpen gezet, waar in Merksem aan de Bredabaan een eerste T anger Market opende. Daar komen er nu twee bij. Tanger Market neemt een Albert Heijn aan het Kiel over (een supermarkt van zo’n 800 vierkante meter) en ver werft ook de P roxy Delhaize in de Seef hoek (L ange Beeldekens­straat).

De Delhaize Proxy zal naar ver wachting binnen een vijftal weken omgevormd zi jn. De Alber t H eijn volgt pas tegen de zomer, zegt Theo Wit van Wit Re tail Vastgoed. Wit staat Tanger Market bij in de expansie.

Tanger Market heeft als doelstelli­ng om binnen vijf jaar in alle grote steden van N ederland en België winkels te openen, staat te lezen op de website van Wit Retail Vastgoed. ‘We zien na Antwerpen mogelijkhe­den in Brussel’, zei Theo Wit gisteren.

Ook Lidl koopt

De twee supermarkt­en die T anger Market in Antwerpen verwerft, zijn een onderdeel van de der tien supermarkt­en die Ahold Delhaize moest verkopen in het kader van de overname van Delhaize door Ahold.

Naast Tanger Market neemt ook Lidl vier supermarkt­en over . H et gaat om de Albert Heijnwinke­ls in Leuven, Turnhout en Oudenaarde. De vierde vestiging die Lidl k oopt van Alber t H eijn, moe t nog haar deuren openen.

De vestiging van Albert Heijn in Leuven ligt overigens in de onmiddelli­jke omgeving van een Lidl. Het is nie t duideli jk of beide wink els openblijve­n.

De verkoop van de wink els van Albert Heijn sleept al geruime ti jd aan. Door de onzekerhei­d zijn veel personeels­leden al elders aan de slag. Albert Heijn doet daarom een beroep op interimkra­chten. M aar onder meer in de supermarkt in Turnhout leidde dat tot veel onte vredenheid.

Er verschenen ook berichten dat de netheid en he t assortimen­t onder druk k wamen. Het is nog nie t duidelijk wie de overige supermarkt­en koopt. Ook de vraag of Albert Heijn in België blijft, kreeg nog geen antwoord.

‘In de eerste plaats is het noodzakeli­jk eindelijk een duurzame oplossing te vinden voor de files op de autowegen’ Voor de nieuwe VBOvoorzit­ter BERNARD GILLIOT is mobiliteit de komende drie jaar een toppriorit­eit.

Tanger Market heeft als doelstelli­ng om binnen vijf jaar in alle grote steden van Nederland en België winkels te openen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium